Liviu Dragnea: Funcția de președinte executiv al PSD rămâne valabilă (VIDEO)

Publicat: 12 10. 2015, 19:48
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea a făcut publice, luni, hotărârile privind deciziile luate în cadrul Comitetului Executiv al PSD.

Astfel, printre modificări se numără faptul că în momentul în care un președinte de organizație vrea să candideze la funcția de vicepreședinte al PSD și o câștigă, atunci va trebui să aleagă între cele două. Decizia a avut o susținere mare, având 4-5 voturi împotrivă sau abțineri.

În ceea ce privește structura Biroului Permanent Național, s-a decis ca funcția de președinte executiv să rămână valabilă, negând astfel zvonurile apărute, potrivit cărora premierul Victor Ponta ar fi propus, luni, în ședința CEx al PSD, desființarea funcției de președinte executiv al social democraților. (Detalii AICI) Rolul acestuia va fi să analizeze și să aibă o reacție rapidă a deciziilor politice – „Am discutat ca în Biroul Permanent să aibă drept de vot cei care sunt aleși în Congres. În plus, drept de vot… președintele Consiliului Național și primul ministru pentru că, atunci când un partid este la guvernare, politicile publice pe care le elaborează sunt puse în practică de primul ministru și este firesc ca acesta să poată vota”.

Așadar va exista un președinte, un președinte executiv, vicepreședinți și secretar general.

„Secretar executiv nu mai există. Apar secretarii regionali care vor avea un rol foarte important atât în ce privește organizarea, cât și coordonarea politicii regionale”, a subliniat politicianul.

#DIRECT_ONE_8a9sxu#