Liviu Dragnea: Există o dorință serioasă în PSD ca Ponta să candideze la prezidențiale

Publicat: 11 04. 2014, 17:41
Foto:ziarulteleormanul.ro

Președintele executiv al PSD; Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Slatina, că în partid există o „dorință serioasă” ca premierul Victor Ponta să candideze la alegerile prezidențiale, relatează Agerpres.

„Există multe voci care exprimă dorința. Există o dorință serioasă, din ce în ce mai mare, în partid pentru ca Victor Ponta să candideze. Ceea ce este, mi se pare, firesc. Dar decizia finală,dacă va candida sau nu va candida, așa cum la fel de firesc este, o va lua Victor Ponta. Atunci când el va simți că el trebuie să fie alesul. Și eu am foarte mare încredere în decizia pe care o va lua Victor Ponta”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă un posibil candidat la prezidențiale susținut de PSD este Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a declarat că până în momentul în care PSD își va stabili oficial candidatul la alegerile prezindențiale este posibilă orice variantă.

„Ceea ce v-am spus la Pitești este în regulă și pot să vă spun și aici, la Slatina, pot să vă spun și la București sau oriunde vom mai merge, împreună, prin această țară. Până la momentul în care în mod oficial PSD își stabilește candidatul pe care îl va susține, orice altă variantă este posibilă. Cel mai important lucru este ca PSD să susțină un candidat care să aibă capacitatea să reunifice această țară, această societate. Acesta este cel mai important lucru”, a declarat vicepremierul.

Potrivit lui Dragnea, Victor Ponta re calitățile pentru a fi președinte.

„Nu trebuie să ne limităm la o discuție decât despre persoane și trebuie să extindem discuția și analiza noastră despre un om care își poate construi o echipă și care poate pune la masă toate instituțiile care pot sta la masă, constituțional, pentru ca această țară să ajungă acolo unde îi este locul. O țară respectată, o țară în care bunăstarea să fie pe primul plan al oricărui guvern, o țară în care să îți fie drag să trăiești și să ai sentimentul de siguranță că poți să trăiești. Că eu cred că Victor Ponta este unul din oamenii care are aceste calități, asta contează mai mult sau mai puțin. Că partidul crede lucrul ăsta, sigur, contează mai mult. Dar în final, asta este o decizie unipersonală. Și până când va fi o decizie oficială a partidului, sigur, orice variantă e posibilă. În sensul acesta am spus la Pitești”, a adăugat Liviu Dragnea.