”Nu putem accepta ca aceștia, care sunt CLAR VINOVAȚI, să nu plătească!”. Cum explică Dragnea legătura dintre reducerea termenelor de prescripție pentru anumite infracțiuni și ”abuzurile” din Justiție (VIDEO)

Publicat: 28 03. 2019, 19:28
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea respinge categoric acuzațiile conform cărora modificările aduse de Guvernul PSD-ALDE, prin Ordonanțe de Urgență, Legilor Justiției și Codurilor Penale sunt făcute să-l scape pe el de problemele din Justiție.

Liderul social-democraților a vorbit din nou despre ”abuzurile inimaginabile” făcute de procurorii DNA, despre oameni care au fost ”bătuți” și ”amenințați să declare minciuni”.

”Toate modificările la toate legile sunt făcute pentru mine! Legea privind autostrada e pentru mine, pentru că voi merge cu mașina pe ea, Fondul de Dezvoltare e făcut pentru mine… Acele articole au fost declarate constituționale de CCR și aprobate de Parlament. E hilar, Parlamentul aștepta ca Guvernul să adopte acele articole”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă ar trebui făcute aceste modificări la Codurile Penale, în ciuda criticilor formulate, șeful PSD a răspuns: ”Criticile vin din partea celor care au practicat niște abuzuri extraordinare în România: DNA. Indiferent de unde vin criticile, vorbim de abuzuri inimaginabile. Nu v-am auzit niciodată vorbind despre Portocală, Onea, oameni bătuți, amenințați să declare minciuni. Nu contează că trebuie respectate drepturi în țara asta. Vorbim de înalți magistrați care spun că România a făcut o greșeală privind aderarea la CEDO. Despre criticile astea vorbim, care vin din partea binomului? Nu putem accepta ca aceștia, care sunt clar vinovați, să nu plătească pentru asta! Guvernul a spus că adoptă prin OUG, nu mai știu ce se întâmplă…”.

Una dintre modificările pe care Guvernul vrea să le aducă vizează reducerea termenelor de prescripție pentru anumite categorii de infracțiuni. În legătură cu această prevedere, DNA deja s-a pronunțat că intrarea sa în vigoare ar însemna clasarea multora dintre dosarele pe care le are în instrumentare (Detalii AICI)

Întrebat ce legătură are reducerea termenelor de prescripție cu abuzurile, Dragnea a răspuns: ”e dreptul Parlamentului de a legifera. Nu vrea să intru în ping-pong-ul acesta procedural”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.