Liviu Dragnea, despre nominalizarea lui MRU la șefia SIE: Îmi vine foarte greu să cred că PSD va susține această propunere (VIDEO)

Publicat: 24 06. 2015, 16:24
Foto: B1 TV

Social-democratul Liviu Dragnea a declarat miercuri, referitor la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, că deși nu a avut încă discuții cu colegii de partid, nu crede că PSD va susține această propunere.

”În PSD nu este o stare de mulțumire legată de această nominalizare. PSD nu și-a ascuns niciodată lipsa de apreciere față de Mihai Răzvan Ungureanu. Nu am discutat efectiv, dar va fi foarte greu să susținem această propunere. Nu am apucat să vorbesc cu colegii. Îmi vine foarte greu să cred că PSD va susține această propunere”, a declarat Dragnea.

”Cred că dacă s-ar fi discutat în CSAT am fi aflat. (…)  Există vacanța postului de la SIE de foarte mult timp. Nu cred că este vina Parlamentului că președintele a venit cu o nominalizare cu câteva zile înainte de încheierea sesiunii parlamentare”, a mai spus social-democratul.

Întrebat ce se va întâmpla în cadrul coaliției dacă PSD nu va susține nominalizarea lui Ungureanu la șefia SIE, ar UNPR o va face, Dragnea a răspuns: „Pobabil luni o să avem o ședință de coaliție și o să vedem ce iese. Nu văd niciun motiv de ruptură. Putem avea puncte de vedere diferite”.

Totodată, întrebat dacă nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE va grăbi întoarcerea în țară a lui Victor Ponta, social-democratul a spus că revenirea în România a premierului depinde de starea sa de sănătate.

”Întoarcearea în țară a lui Victor Ponta cred că trebuie să o grăbeasca starea de sănătate. Cu cât se întoarce mai repede în țară, cu atât e mai bine, pentru că trebuie să conducă Guvernul.
Este votat de Parlament și vreau să își exercite funcția cu toată legitimitate oferită de Parlament”, a mai spus Dragnea, precizând și că interimatul lui Gabriel Oprea încetează când Victor Ponta se întoarce în țară.

Liviu Dragnea, despre nominalizarea lui MRU la șefia SIE