Liviu Dragnea A FĂCUT ANUNȚUL: Ce se va întâmpla cu legile justiției și cu modificările la codurile penale 

Liviu Dragnea A FĂCUT ANUNȚUL: Ce se va întâmpla cu legile justiției și cu modificările la codurile penale 
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a anunțat sâmbătă că, până la finalul actualei sesiuni parlamentare, legile justiției și modificările la codurile penale vor fi adoptate.

”Aşa cum spus şi anul trecut, până la finalul sesiunii legile justiţiei să fie adoptate şi au fost adoptate, dar asta nu înseamnă că s-au făcut sub presiune şi la legile justiţiei articolele declarate neconstituţionale de Curte vor fi modificate în raport cu ceea ce a decis CCR. Iar la codurile penale la fel, cu dezbateri largi, sper cu aceeaşi implicare pentru care le mulţumim şi CSM, şi asociaţiilor de magistraţi şi cu o comunicare mult mai bună şi directă cu Consiliul Europei, cu Comisia Europeană, în aşa fel încât schimbul de informaţii să fie cel corect şi să avem la final nişte coduri penale pe care trebuie să le modificăm din cel puţin trei motive”, a declarat șeful PSD.

Referindu-se la directivele europene 42/2014 şi 343/2016 care trebuie să fie transpuse în legislaţie până în luna aprile, Dragnea a mai spus: ”Al doilea motiv, deciziile CCR care, ne place sau nu ne place, sunt obligatorii, şi deciziile CEDO. Sunt cele trei motive principale pentru care codurile penale trebuie modificate. Astea sunt explicaţiile, sunt simple şi calendarul este până la sfâşitul acestei sesiuni parlamentare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`