Liviu Dragnea a explicat cum va funcționa sistemul de vot electronic ce va fi folosit la Congresul PSD

Publicat: 01 04. 2013, 21:05

Partidul Social Democrat se pregăteşte pentru Congresul din 19-20 aprilie, în care 5.000 mii de delegaţi vor vota noua conducere a formaţiunii. Votul va fi electronic, pe baza unor cartele care au un cod de bară unic. Sistemul a fost prezentat, luni, de secretarul general PSD, Liviu Dragnea.

”A venit, a predat mandatul, a luat acest card care are un cod de bare, se scanează acest cod de bare, asta înseamnă că acest card este valid, îl ţine în continuare la el şi începe să voteze”, a explicat Dragnea.

Pe rând, delegaţii vor vota noua conducere a Partidului Social Democrat.

”Primul vot se exercită pentru funcţia de preşedinte, unde trebuie să selecteze o singură opţiune, alege o opţiune, după care trebuie să valideze votul şi se trece la următoarea funcţie care trebuie să fie aleasă, preşedinte executiv”, a continuat secretarul general al formațiunii.

PSD va avea 8 vicepreşedinţi şi câte un vicepreşedinte pentru fiecare regiune. Pentru comisia de arbitraj şi integritate morală, cei 5000 de delegaţi vor vota în bloc, alegând opţiunea „DA” sau „NU”.

”Cam cu vreo 10 ore se simplifică tot procesul de numărare, fiecare buletin de vot, fiind vorba de foarte mulți candidați, foarte multe buletine de vot, se simplifică tot procesul”, a mai spus acesta.

După parcurgerea tuturor etapelor de vot, cardul va fi anulat şi nu va mai putea fi folosit pentru a doua oară. Preşedintele PSD a ironizat sistemul de vot.

”Este un element fundamental pentru noi, pentru PSD, pentru ce avem de făcut în anii care urmează, vor fi prezenţi şi preşedintele Internaţionalei Socialiste şi al Partidului Socialiştilor Europeni şi reprezentanţii celorlalte partide, mai puţin PDL-ul, bineînţeles”, a mai spus Dragnea.

Vot electronic la Congresul PSD

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: