Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate

Publicat: 20 09. 2024, 16:50
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bugetul programului „Primul student în familie” a fost dublat, astfel că peste 10.000 de elevi care provin din familii cu resurse financiare limitate vor avea șansa de a merge la facultate, a anunțat Ligia Deca (PNL), ministrul Educației.

„Prin cele 68 de proiecte dedicate, ne asigurăm că tinerii care provin din medii cu resurse limitate vor primi sprijinul necesar pentru a urma studii universitare”, a transmis și PNL.

Ligia Deca: Prin aceste investiții, ne asigurăm că niciun tânăr nu va rămâne în urmă din cauza dificultăților economice sau sociale

Deca a precizat că această inițiativă liberală vine în sprijinul tinerilor care, deși sunt primii din familiile lor care aspiră la o diplomă universitară, nu au resursele financiare necesare pentru a-și continua studiile.

„În colaborare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, vom reuși să susținem nu mai puțin de 68 de proiecte dedicate acestui scop. Succesul acestui program a fost atât de mare încât a necesitat dublarea bugetului alocat inițial. Prin aceste investiții, ne asigurăm că niciun tânăr nu va rămâne în urmă din cauza dificultăților economice sau sociale.

În mandatul meu de ministru al educației, investițiile în sprijinul social pentru elevi și studenți au fost o prioritate clară, reflectată în noile legi ale educației. Este responsabilitatea noastră să creăm condiții propice pentru dezvoltarea tinerilor și să înlăturăm orice barieră financiară sau socială care i-ar putea împiedica să își atingă potențialul. Acești tineri sunt viitorul României, iar noi investim în acest viitor”, a susținut ministrul Ligia Deca, într-o postare pe Facebook.