Ligia Deca a trimis corpul de control la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, după scandalul publicării eronate a notelor la admitere

Publicat: 25 07. 2024, 13:12
Ligia Deca (PNL), ministrul Educației. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Ligia Deca, a trimis joi dimineață Corpul de Control la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, în contextul scandalului generat de afișarea greșită a notelor de la admitere, potrivit Hotnews.

În urma numărului mare de contestații, conducerea universității a recunoscut că o greșeală a apărut în sistemul de contabilizare a notelor

Afișarea greșită a rezultatelor a fost cauzată de o eroare „de transfer a notelor între componentele sistemului informatic al admiterii”, a transmis universitatea după ce a primit un număr mare de contestații. Ulterior rezultatele au fost republicate.

„Această eroare afectează rezultatele afișate ale concursului de admitere și ierarhia candidaților. Ca urmare a acestei erori, Comisia de contestații propune remedierea erorii cu introducerea corectă a datelor și refacerea clasamentului în consecință, pentru candidații care au susținut proba de examen la Facultatea de Arhitectură, programul de studii în limba romană”,  scrie în informare UAUIM.