Liderul UNIONIȘTILOR din țară și de peste Prut va candida la europarlamentare! George Simion: Mare parte din viața mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte

Liderul UNIONIȘTILOR din țară și de peste Prut va candida la europarlamentare! George Simion: Mare parte din viața mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte
sursă foto: argumentpress.ro

George Simion, principalul artizan al forțelor unioniste din țară și de peste Prut, și-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile europarlamentare din mai, relatează Agerpres.

George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a anunțat că principalul său obiectiv este reunirea României cu Republica Moldova. Acesta își mai propune să protejeze drepturile românilor din comunitățile istorice și diaspora, precum și să sprijine românii din Covasna, Harghita și Mureș, dar și să dezvăluie „structurile mafiote” de la București și Chișinău, care blochează dezvoltarea celor două state.

„Am 33 de ani şi mare parte din viaţa mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte. Am bătut la orice uşă pe care am văzut-o, când nu s-a putut pe uşă am intrat pe geam. Am speculat orice spărtură în zidurile sistemului ca să reuşim să îl spargem. Tot pe ziduri am scris mereu că ‘Basarabia e România’, un adevăr care trebuie să fie înţeles de fiecare român. Am făcut tot ce era posibil şi ne-am gândit că următorul pas este o candidatură la Parlamentul European. Următorul pas este să fim noi soluţia. Ţara noastră este astăzi mică, atât ca anvergură, cât şi ca perspectivă şi speranţă. Ţara noastră este mică teritorial, pentru că avem astăzi conducători mici. Noi vrem ca ţara să fie mare. Iată-mă azi în faţa dumneavoastră pentru a ajunge europarlamentar. Sunt eu pregătit pentru lucru ăsta? Eu vă spun sincer că nu sunt pregătit să fiu parlamentar european, dar ne pregătim. Am o cauză dreaptă de partea mea şi am modele din trecut. (…) O Românie mare într-o Europă unită – asta ne dorim. Nu sunt un politician, nu ştiu să vorbesc ca un politician şi nici nu îmi doresc să vorbesc ca un politician despre lucruri pe care nu le cunosc, dar vă asigur că am buna credinţă de a învăţa. Pornim campania noastră – ‘România Mare în Europa’ – de la lucrurile pe care le stăpânesc şi unde am expertiză. ‘România Mare în Europa’ înseamnă Basarabia unită cu ţara, înseamnă apărarea intereselor românilor din Harghita şi Covasna, a celor din Timoc şi Cernăuţi, a celor din Bugeac până în Transcarpatia şi în Peninsula Balcanică”, a declarat George Simion, potrivit sursei citate.

Liderul unioniștilor va candida din postura de independent și se bazează preponderent pe voturile românilor de peste Prut, subliniând că va lupta împotriva „clasei politice de la Chișinău și a regimului Plahotniuc”.

Sursa citată notează că anunţul privind lansarea candidaturii a fost făcut în prezenţa a zeci de unionişti din România şi Republica Moldova, a unor membri marcanţi din comunităţile istorice, diaspora, inclusiv de la Bruxelles, precum şi din judeţele Harghita şi Covasna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)