Liderul PSD Brăila îşi iese din fire şi înjură o ziaristă: Imbecilă, panaramă, stă cu sânii la soare (VIDEO)

Liderul PSD Brăila îşi iese din fire şi înjură o ziaristă: Imbecilă, panaramă, stă cu sânii la soare (VIDEO)

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, lider al organizaţiei judeţene PSD Brăila, şi-a ieşit din nou din fire la o conferinţă de presă, unde a început să jignească o jurnalistă din cauza unui articol publicat în Viaţa Brăilei. Social-democratul spune despre autoarea articolului că este “imbecilă” şi “panaramă” şi ameninţă publicaţia cu retragerea acreditării în cazul în care nu îşi schimbă atitudinea faţă de PSD. Gheorghe Stancu nu este la primul incident de acest fel.

“Probabil că oamenii ştiu mai bine decât voi, care scrieţi nişte fiţuici din-astea – mă refer la unii care fac treaba asta, nu la toată lumea – cine organizează astfel de activităţi”, şi-a început Stancu “mustrarea”, referindu-se la un festival care nu ar fi fost reflectat corect în presă, întrucât unele publicaţii nu ar fi amintit organizatorii.

“Aveţi nesimţirea să scrieţi despre festival fără să amintiţi cine l-a organizat, cine se ocupă de el, cine aduce premiile, ş.a.m.d.. Chiar credeţi că toată Brăila asta e proastă? Chiar aşa crezi, domnişoară de la Viaţa Brăilei? Toată lumea e proastă? Şi voi sunteţi deştepţi? Să vă fie ruşine!”, a continuat liderul CJ Brăila, lângă el aflându-se şi consilierul municipal Doru Damian.

„Se pricepe la stat cu sânii la soare”

„Scrieţi despre spitale voi? A ajuns panarama asta de Aura Costea să vorbească despre spitale! Ce să ştie ea? (…) Asta este imbecilă, este o impertinentă asta, domne! Habar n-are ce cere şi despre cine este vorba! (…) Probabil se pricepe la stat cu sânii la soare să o pipăie primarii. Cred că la aia se pricepe. Nu la scris în ziare”, a spus liderul PSD Brăila.

“Măcar fiţi cu bun-simţ şi informaţi corect populaţia. Informaţi corect populaţia. Dacă sunteţi chiori şi nu vedeţi că în Spitalul Judeţean se bagă aproape 30 de milioane, înceamnă că voi vreţi rău Brăilei. Voi nu vreţi bine Brăilei. Voi nu vreţi decât să vă vindeţi pe doi lei lu’ Vasile, lu’ Ion şi cum îi mai cheamă pe ăia care au venit, nişte puţoi de-ăştia care au venit să revoluţioneze Brăila ei”, şi-a continuat Stancu atacul.

„Iar cei care vin aici să speculeze anumite lucruri, vă anunţ în mod categoric că, dacă nu intraţi într-o normalitate a voastră de media vizavi şi de noi, de Partidul Social Democrat, vă retrag acreditarea. Ca să fie foarte clar! Terminaţi cu golănelile astea”, a mai spus preşedintele CJ Brăila.

Gheorghe Stancu înjură o ziaristă

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7271').select();" id="embed_text_7271" />

De unde a pornit furia

Conform site-ului Viaţa Brăilei, preşedintelui Consiliului Judeţean i-au fost solicitate „Strategia de raţionalizare a spitalelor, cu precădere partea documentului care statuează că obiectivul principal din Strategia sănătăţii brăilene este de a clasifica Spitalul Judeţean de Urgenta Braila la categoria I” şi „data şedinţei şi textul Hotărârii Consiliului Judeţean prin care a fost aprobată strategia sănătăţii brăilene”.

„În referatul la proiectul de hotărâre privind reorganizarea Spitalului Judeţean, înaintat de conducerea unităţii spitaliceşti către CJ şi vizat de preşedintele Gheorghe Bunea, este invocată ”Strategia judeţeană de raţionalizare a spitalelor care vizează reorganizarea asistenţei spitaliceşti”. ”Viaţa Brăilei” a citat-o în primul său număr pe  secretara Comisiei de Sănătate din CJ, Emilia Meirosu, care a spus că această strategie este, de fapt, în stadiu de proiect. Pentru că este absurd ca un document inexistent să stea la baza unei hotărâri votate în unanimitate de cei 33 de consilieri reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare, am îndraznit să solicităm strategia, aceasta fiind un document public. Cererea noastră, înrgistrată cu nr. 6421/23.05.2011, a produs o adevărată furie destinatarului”, susţin cei de la publicaţia vizată de atacul lui Gheorghe Stancu.

Atac cu repetiţie

Preşedintele CJ Brăila nu este la primul atac de acest gen. În februarie 2010, acesta a ameninţat că retrage acreditarea cotidianului  Obiectiv – Vocea Brăilei, după care a continuat seria de insulte şi calomnii la adresa presei şi a adversarilor politici, numindu-i oligofreni pe jurnaliştii şi colaboratorii ziarului.

„Corcan! Oligofrenul ăsta! Ăsta-i ziarul la care avem numai oligofreni de-ăştia. Chiru, Corcan… (…) Sunt prezent în «Subiectiv» în fiecare dimineaţă, probabil oamenii… Câtă prostie poate exista în ziarul ăsta… Scrieţi de 5 ani şi nu aţi reuşit să faceţi nimic! Pentru că nu faceţi decât un anumit de… cum să-i spun eu lu’ asta… de a fi mai cunoscut decât sunt deja. E un titlu aicea, «Stancu vrea să pună mâna pe Sala Polivalentă». Eu cred că pe str. Mihai Eminescu s-a răsturnat căruţa aia cu proşti, ca la Caracal. Cum să iau io sala, unde să o duc? La mama acasă, unde să o duc? Asta e părerea unor oameni care nu au făcut nimic pentru Brăila. (…)”, a răbufnit atunci Stancu, tot în cadrul unei conferinţei PSD.

Vezi AICI mai multe detalii despre atacul lui Gheorghe Stancu

Atacurile au continuat şi în aprilie 2010, când Gheorghe Bunea Stancu s-a dezlănţuit împotriva ziariştilor de la „Obiectiv”. Interceptându-l întâmplător pe scările stadionului pe redactorul „Obiectiv”, Stancu a făcut o criză de nervi şi a dat drumul unei prime tranşe de injurii.

„Filipe, ce cauţi tu la stadion, mă, nenorocitule? Ai dat tu vreun ban la această echipă? Să nu mai vii pe aici, că voi stricaţi tot ce facem noi! Nu te astâmperi, ia zi, vrei să pun doi indivizi să te bată, ca să te înveţi minte şi să nu mai scrii tot felul de prostii în ziare?”, ar fi spus atunci Stancu, adresându-i-se unui redactor de la „Obiectiv”.

„Nu mai are ce căuta ăsta la stadion, iar dacă vine, aruncaţi-l din tribună pe panarama asta!„, ar mai fi spus liderul social-democrat.

O altă victimă a furiei lui Stancu

Atacurile au continuat şi în august 2010, când președintele interimar al Sindicatului „Sanitas”, Aurelia Chelariu, a susţinut că i-au fost aduse injurii de către preşedintele Consiliului Judeţean, în timpul unei convorbiri telefonice.

„M-a întrebat cum de îmi permit, în calitatea mea de lider interimar, să «împart manifeste» în rândul salariaţilor acestei unităţi sanitare. Am căutat să port un dialog, însă n-am reuşit deoarece dumnealui a adoptat acelaşi limbaj, care îl caracterizează, iar în momentul în care şi-a permis să mă jignească, efectiv am întrerupt convorbirea telefonică”, a povestit atunci, pentru Obiectiv, Aurelia Chelariu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)