Liderul PP-DD Gorj, cercetat pentru că partidul achită tariful pentru spălarea maşinilor alegătorilor

Publicat: 20 11. 2012, 19:36

Liderul PPDD Gorj, Cătălin Zamfira, candidat la Senat, e cercetat penal după ce a fost reclamat că le achită celor din Târgu-Jiu contravaloarea curăţării maşinilor la o spălătorie din oraș.

Prim-vicepreşedintele PP-DD, Diana Voiculescu, a confirmat că acel contract cu spălătoria a fost încheiat de Cătălin Zamfira, precizând că demersul este legal, întrucât suma plătitî este sub plafonul de 10 lei, prevăzut de legea electorală.

„Pe noi nu ne-a informat nimeni nimic despre niciun dosar, dar contractul cu spălătoria a fost încheiat de domnul Cătălin Zamfira. Ştiu că Poliţia face o anchetă pentru că ne-au spus oamenii că au fost urmăriţi prin oraş cu girofarurile şi chemaţi să dea declaraţii dacă şi-au spălat maşinile la această spălătorie.Am făcut contract cu ei pentru a spăla maximum 60 de maşini pe zi, în limita acestui preţ, primim factura la partid şi o plătim. Dacă cei de la Poliţie fac dosar penal pentru aşa ceva nu au decât pentru că vom avea şi alte acţiuni de acest gen şi probabil vor mai deschide şi alte dosare”, a afirmat Diana Voiculescu, potrivit Mediafax.

Marți, într-o intervenție telefonică pentru emisiunea „Aktualitatea”, de pe B1 TV, Dan Diaconescu a afirmat că pe lângă spălătorie, dorește să deschidă și „coaforul poporului”, dar și „brutăria poporului”. Pentru aceste trei proiecte, costurile se ridică la aproximativ o sută de mii de euro, a precizat liderul PP-DD.

Dan Diaconescu a fost reclamat şi el la Poliţie cu o zi înainte de a începe campania electorală, când a organizat la Târgu Jiu un spectacol pentru a-şi lansa candidatura, ocazie cu care a oferit spectatorilor pachete cu biscuiţi, sucuri şi mici.

Dan Diaconescu deschide spălătoria, coaforul și brutăria poporului la Târgu-Jiu

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: