Liderul PNL Argeș consideră că PNL trebuie să își retragă miniștrii din Guvern: PSD nu mai susține formula USL

Liderul PNL Argeș consideră că PNL trebuie să își retragă miniștrii din Guvern: PSD nu mai susține formula USL
Foto: Ziarulprofit.ro

PSD nu mai dorește să susțină formula USL, susține senatorul liberal Ion Popa, explicând că la ședința Delegației Permanente de marți trebuie să se decidă retragerea din Guvern a miniștrilor liberali.

„La Delegația Permanentă voi susține luarea la cunoștință a faptului că PSD nu mai dorește să susțină formula Uniunii Social Liberale, prin nenominalizarea miniștrilor pe care PNL i-a propus pe cele patru portofolii. Acest lucru demonstrează că partenerii noștri nu mai doresc formula USL și, prin urmare, noi la Delegația Permanentă va trebui să constatăm acest lucru. Evident că pasul firesc pe care trebuie să-l facem este acela de a retrage și miniștrii pe care îi mai avem în executiv”, a afirmat președintele PNL Argeș.

Acesta a explicat că atitudinea PSD vine după ce s-a decis în interiorul partidului ca Antonescu să nu mai fie susținut la prezidențiale, arată Mediafax.
„Cu acest protocol, cu negocierile care au fost făcute până acum, USL putea să continue să funcționeze. Dar pentru că se apropie momentul când PSD trebuie să-și respecte promisiunea pe care a făcut-o și angajamentul pe care l-a luat USL, și anume de a-l susține pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, pentru că se apropie acel moment și noi am constatat că nu prea mai vor să se țină de cuvânt, s-a ajuns în situația asta, situație generată numai de refuzul premierului de a-i numi pe cei patru miniștri pe care noi i-am propus”, a mai spus Popa.

Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal se va reuni în şedinţă, marţi, începând cu ora 19.00, urmând să anunțe ce acțiune vor lua vizavi de continuarea USL-ului la guvernare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei