Liderul PMP, alături de Băsescu și Palelogu, la Congresul PPE de la Zagreb. Tomac: Rezoluția adoptată reiterează că ușile UE rămân deschise pentru Republica Moldova (FOTO)

Publicat: 22 11. 2019, 19:03

Rezoluția adoptată de PPE la Zagreb, în această săptămână, reiterează că ușile UE rămân deschise pentru Republica Moldova, atunci când criteriile relevante de aderare vor fi îndeplinite, a afirmat, vineri, Eugen Tomac, liderul PMP, care face parte din familia politică europeană de centru-dreapta.

„Rezoluția adoptată la Zagreb cu prilejul celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic reiterează faptul că ușile Uniunii Europene rămân deschise inclusiv pentru Republica Moldova atunci când criteriile relevante de aderare vor fi îndeplinite”, a scris Eugen Tomac, pe pagina de Facebook.

Liderul PMP a fost, alături de fostul președinte Traian Băsescu, Theodor Paleologu și alți membri ai formațiunii, în capitala Croației, unde PPE și-a ales noul lider în persoana lui Donald Tusk. În „era Tusk”, familia politică europeană de centru-dreapta are și alte „direcții prioritare” pe lângă extinderea UE.

„Combaterea pierderilor de TVA (România înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale deficitului de TVA – 35,5%), creșterea ratei de vaccinare, precum și combaterea schimbărilor climatice sunt, de asemenea, direcții prioritare ale PPE în următorii ani”, a adăugat Tomac.

Așadar, Donald Tusk a devenit noul președinte al PPE, fiind primul lider din Europa de est ales în această postură.

„PPE a intrat în era Tusk!

Am fost zilele trecute, împreună cu Președinte Traian Băsescu, Theodor Paleologu și echipa PMP, la Zagreb pentru a vota noua echipă din fruntea celui mai mare și puternic partid din Europa, Partidul Popular European, parte a căruia este și PMP.

Alegerea unui lider din Europa de est în fruntea PPE este o premieră, iar pentru noi, un lucru extraordinar. Președintele Tusk este un bun cunoscător al realităților est-europene, iar PPE sub conducerea sa va râmâne un promotor și sprijin real al statelor care vor să facă parte din familia europeană, atât în Balcani, cât și în Est”, a mai scris Tomac.