Liderul PMP a cerut Comisiei Europene să contracareze provocările Rusiei. Tomac: Europa nu poate renunța la valorile sale unice doar pentru că există țări care vor să facă afaceri cu Moscova

Publicat: 20 12. 2019, 11:10
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a cerut direct Comisiei Europene și vicepreședintelui Borell, șef al diplomației europene, „să acționeze imediat, solicitând Rusiei să înceteze” cu provocările, în condițiile în care Moscova a scos în afara legii mass-media și ONG-urile cu finanțare euroatlantică.

„Europa nu poate renunța la valori care o fac unică și puternică doar pentru că există și țări care privesc relația cu Federația Rusă exclusiv în termeni de profit economic”, a fost semnalul de alarmă tras de Eugen Tomac.

O altă provocare marca Rusia, spune eurodeputatul PMP, a vizat poziția lui Vladimir Putin vizavi de Pactul Ribbentrop-Molotov. Președintele rus a condamnat înțelegerea de neagresiune dintre Germania nazistă și URSS, prin care României i-au fost anexate teritorii, după cum chiar UE a recunoscut în rezoluția adoptată în acest an.

„La est de noi se consolidează o dictatură care a anexat teritorii doar pentru că statul vecin a îndrăznit să semneze Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, iar în R. Moldova, Putin personal s-a implicat pentru a impune un regim politic slugarnic care îi execută oridinele.

Această nouă linie politică, prin care se instituie teroarea, are un singur scop: să pregătească Rusia de noi provocări pe care noi nu avem dreptul să nu le observăm!”, a adăugat Eugen Tomac.

Liderul PMP a reamintit și de rezoluția adoptată joi de Parlamentul European, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română, când printr-un imens sacrificiu lupta populației românești era răsplătită cu prăbușirea regimului Ceaușescu.

„Au fost zile fierbinți în Parlamentul European săptămâna aceasta. Cel mai important eveniment pentru România este, bineînțeles, Rezoluția adoptată astăzi cu prilejul comemorării a 30 de ani de la Revoluția Română”, a povestit Tomac.