Liderul deputaților UDMR, despre episodul ANRE: Am fost supărat, dar nu cred că afectează funcționarea coaliției. Nici nu am cerut și nici nu ni s-a promis ceva în schimb (VIDEO)

Publicat: 19 04. 2023, 21:22
Actualizat: 19 04. 2023, 21:22
Foto: Facebook @ Csoma Botond

Episodul ANRE este o problemă punctuală și nu afectează funcționarea coaliției, a declarat liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, miercuri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, în contextul în care Uniunea a pierdut postul de vicepreședinte ANRE.

Csoma Botond (UDMR), pe B1 TV, despre episodul ANRE: „Nu cred că afectează funcționarea coaliției”

Întrebat ce semnal transmite acest episod, liderul deputaților UMDR a declarat: „Nu cred că ar trebui să tragem o concluzie generală în legătură cu funcționarea coaliției. Este o problemă punctuală. Am fost supărat din cauza acestui incident, pe care îl considerăm, cum am spus și anterior, o problemă punctuală, dar nu cred că afectează funcționarea coaliției”.

„Eu am declarat în Parlament că nu vânăm funcții și recompense, și dumneavoastră ați spus că noi am demonstrat contrariul. N-am demonstrat contrariul. Eu (…) am răspuns la o întrebare în care am fost întrebat dacă ni s-a propus ceva în schimb. Am spus că nu vrem altă funcție și nu suntem vânători de funcții și recompense, și nici nu am cerut, și nici nu ni s-a promis ceva”, a adăugat Csoma Botond.

„O voiam, da, (Zoltan Nagy-Bege, n.r.) este un om adecvat acestei funcții (…), este un profesionist și credem că locul dânsului ar fi fost în continuare la ANRE. Nu este o sinecură. Nu sunt de acord cu dumneavoastră, nu cred că un post de vicepreședinte sau președinte la ANRE, care este totuși o autoritate importantă, ar fi o sinecură”, a mai spus deputatul UDMR.