Liderul deputaților PNL, Florin Roman: Am propus ca moțiunea să fie amânată la dezbatere și vot final până la decizia CCR. Propunerea a fost respinsă. PSD înseamnă iresponsabilitate (VIDEO)
Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat joi că aleșii liberali au solicitat ca dezbaterea și votul final asupra moțiunii de cenzură să fie amânat până când Curtea Constituțională va lua o decizie cu privire la sesizarea Guvernului cu privire la posibila existență a unui conflict juridic între instituții. Solicitarea PNL, care a fost susținută și de cei de la USR, a fost însă respinsă. Florin Roman a făcut aceste precizări în cadrul unei conferințe de presă, la Alba Iulia, unde liberalul a prezentat bilanțul activității grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților.
Florin Roman, despre moțiunea de cenzură: ”Nu poți ca, în plină criză sanitară, urmată de o criză economică, să arunci țara în instabilitate”
”Azi am avut Birourile permanente reunite. Împreună cu colegii de la USR am propus ca moțiunea să fie amânată la dezbatere și vot final întrucât grupul PNL și Guvernul au atacat la CCR decizia PSD pe care noi o considerăm total nepotrivită în perioada dificilă în care ne aflăm. PSD înseamnă iresponsabilitate. Nu poți ca, în plină criză sanitară, urmată de o criză economică, să arunci țara în instabilitate politică doar pentru jocuri interne din cadrul PSD. Eu cred că electoratul românesc va sancționa acest act de iresponsabilitate. Propunerea noastră a fost respinsă în cadrul Birourilor peermanente reunite, controlate de PSD, cu 12 la 8, deși există un precedent. Atunci când Ludovic Orban a fost desemnat candidat de premier din partea președintelui Klaus Iohannis și a existat acel atac la CCR, PSD a așteptat acel moment ca cei de la Curte să decidă. Cu toate astea, moțiunea nu va trece și, practic, Marcel Ciolacu este prins în jocul baronilor PSD care vor ca această moțiune să pice. Vor avea rezultate proaste după alegerile locale și este foarte probabil ca, din octombrie, să ne așteptăm la un congres extraordinar din partea PSD, care să-l schimbe pe Ciolacu, proaspăt ales președinte al PSD”, a declarat Florin Roman.
Moțiunea de cenzură inițiată dePSDîmpotrivaGuvernului liberal va fi dezbătută și votată, luni, 31 august, de la ora 14.00. Decizia a fost luată, joi, în ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului. 31 august este ultima zi a sesiunii extraordinare a Legislativului.
Roman a prezentat bilanțul activității grupului PNL din Camera Deputaților
În ceea ce privește activitatea grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Roman a menționat proiectul de impozitare a pensiilor speciale sau procedurile de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.
„Suntem singurii care mărim pensiile și alocațiile cu atât cât ne permite bugetul. (…) Demararea procedurilor de revocare a Avocatului Poporului. Din punctul nostru de vedere, Renate Weber nu mai reprezintă poporul român. Au fost lupte și pe frontul CCR. Am atacat la CCR 9 inițiative plecate de la PSD, care însemnau proiecte fără surse de finanțare. (…) Am dus la bun sfârșit proiectul de impozitare a pensiilor speciale”, a mai declarat Florin Roman.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
PNLa depus, pe 22 iunie, la Parlament,cererea de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. În documentul depus de liderii liberali din Senat și Camera Deputaților, Daniel Fenechiu șiFlorin Roman,PNLîn reproșează lui Weber că a depășit atribuțiile legale pe care le are, ceea ce a avut consecințe asupra funcționării sistemului sanitar în timpul pandemiei de coronavirus.
”Analizând acțiunile doamneiRenate Weber, în calitatea sa de Avocat al Poporului, constatăm:
– declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID 19, sub aspectul monitorizării acestora fără un temei concret, constând în existența unor sesizări care să creeze suspiciuni rezonabile privind existența unor acte sau fapte ce pot fi asimilate torturii. În fapt, mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităților sanitare actul administrativ care a stat la baza declanșării procedurii de monitorizare. (…)
– existența unui grav conflict de interese generat de acțiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României, la data de 17 iunie 2020, prin care pensiile „speciale” sunt impozitate drastic, eliminând astfel discrepanțele care au generat revolta poporului român în privința inechității sistemului public de pensii”, se arată în solicitarea liberalilor.