Lider al protestelor din Piața Universității: Jumătate din manifestanți erau plătiți de PSD

Publicat: 27 05. 2013, 10:46
Foto: hotnews.ro

La peste un an de la protestele din Piaţa Universităţii, controversele continuă. Liderul revoluţionarilor aruncă bomba.

Potrivit lui Teodor Drăghici, jumătate din protestatarii de atunci au fost plătiţi de PSD pentru a ieşi în fiecare zi în stradă. Nemulţumirile nu se opresc însă aici.

Revoluţionarii se plâng şi că premierul Victor Ponta nu şi-a ţinut promisiunea de a le da înapoi indemnizaţiile suspendate de Emil Boc.

„Cei care am ieșit atunci în ianuarie și februarie 2012, de n-am mai suportat, în iarna aia, am ieșit din conștiința noastră, exact cum am ieșit și la Revoluție. Ca apoi, PSD-ul să spună „că noi, că am avut oameni infiltrați acolo, că noi am făcut fenomenul Piața Universității”. I-am prins și noi pe ăia de la USL, că erau printre noi, ăștia au primit câte 50 de lei ca să vină acolo în fiecare zi. Cam jumate dintre cei care veneau în Piața Universității erau plătiți. E rușinos și scandalos, noi veneam din conștiință”, a declarat Teodor Drăghici, șef al Sindicatului Național al Revoluționarilor pentru Ziare.com.

Liderul revoluţionarilor a dezvăluit şi că cel care s-a ocupat cu aducerea oamenilor contra cost în Piaţa Universităţii a fost Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

Neplata indemnizaţiilor de către actualul premier reprezintă însă principala nemulţumire a revoluţionarului.

„Mă simt trădat în special de Ponta. A venit la noi, până să fie numit prim-ministru, când eram cu Dogaru la miting în Piața Victoriei, și a zis „veniți de marți, că vă rezolv problemele”. Și, vorba lui Dogaru, n-a specificat în care marți, în care lună și în care an. Și uite așa ne plimbă”, a mai declarat șeful Sindicatului Național al Revoluționarilor.

Drăghici a menţionat şi de promisiunea celor din USL ca odată ajunşi la putere să anuleze amenzile revoluţionarilor primite în zilele de proteste, promisiune nerespectată însă, susţine şeful revoluţionarilor.