Lider al fermierilor: „Nu avem de gând să mergem la protestul din centrul Capitalei. Ne-am dezis de tot ce înseamnă apartenență politică”

Lider al fermierilor: Nu avem de gând să mergem la protestul din centrul Capitalei. Ne-am dezis de tot ce înseamnă apartenență politică
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dănuț Andruș, unul dintre liderii fermierilor care protestează în localitatea Afumați, a declarat că atât el, cât și agricultorii nemulțumiți care au ieșit în stradă mai multe zile la rând nu vor participa la protestul de duminică din centrul Capitalei, solicitat de unul dintre simpatizanții partidului Dianei Șoșoacă.

Lider al fermierilor, despre protestul din Capitală

Dănuț Andruș a precizat într-o intervenție pentru B1 TV că cei care vor participa la acest proces își doresc doar imagine și beneficii politice:

„Nu avem de gând să mergem mâine la protestul din centrul Capitalei. Noi ne-am dezis de tot ce înseamnă apartenență politică și acest proces a început spontan și tot spontan se va termina. Noi, cei care am venit din țară, care ne-am solidarizat la nivel național, avem reprezentanți aici aproape din toate județele suntem neafiliați politic și neafiliați asociațiilor profesionale. Cei care vor pleca acolo nu fac parte din grupul nostru. Noi nu am cerut demisia Guvernului, nu vom cere demisia miniștrilor pentru că acest Guvern și acești miniștri trebuie să demonstreze competența și au toate măsurile legale pe care le pot pune în funcțiune pentru a satisface cerințele oamenilor.

Din aceste grupuri nu am auzit ca să meargă. Cine va merge sunt oamenii care își doresc imagine, alceva decât ne dorim lucruri practice. Aici s-a format o echipă de lucru, cu reprezentanți din toate județele. Se lucrează la ora actuală pe acele ordonanțe care au fost emise să putem să le analizăm cu avocați, cu juriști pentru a da un feedback autorităților și pentru viitoraele lucruri care vor urma”.

Cum se va desfășura protestul

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile stabilite pentru protestul transportatorilor.

Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piaţă Constituţiei.

Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piaţă Constituţiei).

Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor. Primăria Capitalei a aprobat, în această săptămână, derularea unui miting de protest cu 200 de vehicule şi maxim 5.000 de participanţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`