Libertatea lui Dan Șova, la mana parlamentarilor: Cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a senatorului a ajuns la Senat

Publicat: 16 03. 2015, 11:59
Foto: facebook.com/dancsova

Cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova a ajuns, luni dimineață, la Senat. Solicitarea procurorilor anticorupție va fi luată în discuție, mai întâi, în Comisia juridică a Senatului, potrivit B1 TV.

Senatorii juriști au la dispoziție cinci zile pentru a da un aviz favorabil sau nefavorabil în cazul lui Dan Șova.

În următoarele trei zile de la emiterea raportului Comisiei juridice, Senatul trebuie să supună votului, în trei zile, cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a lui Șova.

Direcția Națională Anticorupție cere reținerea și arestarea senatorului Dan Șova cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul în care sunt investigate acte de corupţie la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Cererea procurorilor vine după ce în urmă cu mai multe percheziții la birourile de avocatură ale lui Dan Șova, ulterior el fiind și audiat.

Procurorii arată că, în perioada 2007-2009, Dan Șova a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între CER și CET și firma sa de avocatură, Șova având calitatea „avocat coordonator”. (Detalii AICI)

În acest context, premierul Victor Ponta a declarat duminică în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV că recomandarea pe care a făcut-o aleșilor PSD este să voteze ”pentru” în cazul cererilor formulate de DNA, deci și în cazul cererii de reținere și arestare a lui Dan Șova.

”Recomandarea noastră a fost întotdeauna de a se vota ”pentru”. Dar, dincolo de recomandare, oamenii au propria lor minte”, a spus Ponta. (Detalii AICI)