Liberalii susţin Strategia Naţională de Apărare propusă de Președintele Klaus Iohannis

Liberalii susţin Strategia Naţională de Apărare propusă de Președintele Klaus Iohannis

Alina Gorghiu și Vasile Blaga au declarat că partidul pe care îl conduc susține Strategia Națională de Apărare deoarece este un document bine închegat, ”care prezintă o viziune prin care România se afirmă ca stat care își apără cetățenii oriunde s-ar afla ei, cărora le asigură securitatea, le respectă drepturile și pune instituțiile publice în serviciul acestora”.

”Strategia Națională de Apărare aduce câteva noutăți importante în noul context regional și global. (…) Securitatea națională nu este privită doar prin perspectiva apărării, ci prin evaluarea aspectelor care țin de ordine publică, economie, infrastructură, educație, sănătate, demografie, mediu și care au impact asupra securității naționale”, se arată într-un comunicat al PNL.

”Considerăm important, de asemenea, accentul pus pe colaborarea și coordonarea instituțională. Strategia oferă cadrul unei asemenea colaborări și încurajează efortul comun al instituțiilor responsabile de implementare a politicilor de apărare și securitate. În opinia noastră, este important și faptul că Strategia Națională de Apărare definește corupția drept vulnerabilitate la adresa siguranței naționale, iar buna funcţionare a justiţiei este menţionată ca obiectiv naţional de securitate internă”, se mai arată în comunicat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`