Liberalii se reunesc în ședință înainte de plenul reunit în care se va dezbate proiectul de buget pe 2021. Premierul Florin Cîțu merge în Parlament la ora 16

Liberalii se reunesc în ședință înainte de plenul reunit în care se va dezbate proiectul de buget pe 2021. Premierul Florin Cîțu merge în Parlament la ora 16

Liberalii se reunesc luni dimineaţă în Biroul Politic pentru ultimele discuţii înainte de prezentarea bugetului în plenul Parlamentului. Urmează o şedinţă a coaliţiei, după care încep dezbaterile din plen. Şi premierul Florin Cîţu se va afla în Parlament, de la ora 16.00, pentru a susţine proiectul de buget.

Ședință a liderilor PNL înainte de dezbaterile din Parlament pe tema bugetului

Liberalii vor stabili strategia pe care o vor adopta în plenul reunit, acolo unde va ajunge proiectul de buget pentru anul 2021. Poriectul a trecut fără modificări prin comsiile de specialitate după trei zile de dezbateri. Asta chiar dacă social-democrații și-au dorit să treacă unele dintre miile de amendamente depuse la acest proiect, unul dintre ele fiind cel referitor la creșterea alocațiilor pentru copii.

Totodată, după ședința liderilor liberali, va avea loc și o ședință a coaliției de guvernare.

La ședința din Parlament va fi prezent și premierul Florin Cîțu care va prezenta, din nou, în fața aleșilor proiectul de buget pentru acest an.

Bugetul pe 2021 ajunge la dezbaterile din plen

Bugetul de stat și al asigurărilor sociale de stat pentru 2021 urmează să intre luni în dezbaterea plenului reunit. În cursul zilei de marți, acesta urmează să primească votul final al Parlamentului.

Potrivit proiectului, bugetul de stat pentru 2021 se stabilește la ventiuri în suma de 173.700 miliarde de lei, iar la cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament şi în sumă de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

Deficitul bugetar este estimat la 7,16% din PIB în 2021, în condițiile unor venituri ce reprezintă 32,67% din PIB, respectiv suma de 364,907 miliarde de lei, dar şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`