Liberalii nu l-ar mai vrea premier pe Cătălin Predoiu: În PNL circulă ideea ca Alina Gorghiu să fie propusă

Publicat: 04 04. 2015, 13:55
Foto: B1 TV

După ce PSD l-a acuzat pe Cătălin Predoiu că ar fi implicat în dosarul de luare de mită al fostului consilier prezidențial George Scutaru, în PNL circulă deja zvonuri că Predoiu nu va mai ocupa funcția de premier în cazul în care liberalii preiau guvernarea.

Cea care îi va lua locul în fruntea Guvernului PNL ar putea fi Alina Gorghiu.

”Dacă Predoiu cade, avem resurse. Un exemplu e Alina Gorghiu, iar Vasile Blaga va conduce partidul.”, a spus Cristian Bodea, senator PNL. La România TV, conform stiripesurse.ro.

Există însă o problemă. Conform unor înțelegeri, vechilor PD-iști li s-ar oferi conducerea PNL, pentru că algoritmul inițial prevedea ca președintele României să fie dintr-o tabără, iar premierul din cealaltă. Cum PNL a dat președintele, PDL ar fi trebuit să dea premierul. Rămâne de văzut cum își vor împărți funcțiile cele două tabere.

Cătălin Predoiu a declarat, vineri, în cadrul emisiunii „X-press”, difuzată de B1Tv, că nu se așteaptă ca partidul să îl apere și că în cazul în care va fi declarat „suspect” în vreun dosar, va demisiona pe loc.

Declarația lui Predoiu vine în contextul acuzațiilor aduse de PSD privind banii primiți mită de către George Scutaru pentru a finanța campania electorală a prim-vicepreședintelui PNL din 2008. (Detalii AICI)