Liberalii, la cuțite cu Dacian Cioloș. PNL aruncă vina pierderii alegerilor la Zalău pe cârca premierului

Liberalii, la cuțite cu Dacian Cioloș. PNL aruncă vina pierderii alegerilor la Zalău pe cârca premierului
foto: evz.ro

Liberalii sunt supărați după ce au pierdut o primărie importantă din Ardeal. Aceştia dau vina pe premierul Cioloş pentru înfrângerea de la Zalău după ce şeful guvernului ar fi declarat în momentul votului că a ales la urne oameni care pot ajuta la o regenerare a municipiului, potrivit flux24.ro., arată B1 TV.

"Am votat pentru oameni vizavi de care sper că pot să facă din orașul ăsta mai mult decât este. Am votat oamenii în care am încredere, chiar dacă m-aș fi așteptat la mai multă regenerare a resurselor umane ale partidelor care propus candidați, sper să avem o dinamică mai bună pentru parlamentare. Important e să se schimbe în bine, schimbări oricum vor fi și sunt întotdeauna", a declarat Cioloș în duminica alegerilor, după ce a votat.

Această declaraţie a fost văzută ca un semnal împotriva candidatului PNL care a condus 12 ani oraşul.

Coincidenţă sau nu, după această opinie a lui Cioloş, edilul în funcţie, liberalul Radu Căpîlnaşiu, nu a mai prins cel de-al patrulea mandat de primar. Căpîlnaşiu a fost învins de candidatul social-democrat la fotoliul de primar al municipiului Zalău, fostul prefect Ionel Ciunt.

Ciunt a obţinut peste 40% dintre sufragiile zălăuanilor, în timp ce Căpîlnaşiu nu a reuşit să convingă decât 22% dintre alegători. Mai mult, liberalii se pare că au pierdut şi sanşa de a ocupa vreo funcţie la nivelul Consiliului Judeţean din Sălaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”