Liberalii contraatacă: Senatorul PNL Florin Cîţu cere audierea lui Liviu Dragnea în scandalul găurii de zece milioane de euro din buget (VIDEO)

Publicat: 15 01. 2017, 21:03

Răsturnare de situaţie în scandalul găurii de zece milioane de euro din buget. Senatorul PNL Florin Cîţu cere audierea liderului PSD, Liviu Dragnea, în Comisia de anchetare a rectificărilor din 2016. Cîţu a descoperit că însuşi Dragnea a solicitat guvernului tehnocrat în mod imperativ rectificarea bugetară pentru ministerele Dezvoltării şi Agriculturii, informează B1 TV.

"Solicit Guvernului să aloce la rectificarea bugetară banii necesari pentru a plăti în avans subvenţiile către fermieri. Este o măsură bună pe care PSD a prevăzut-o în programul de guvernare. Guvernul ZERO are 29 de miliarde necheltuiţi şi aceşti bani ar trebui să meargă către români. Ar fi şi o reparaţie pentru dispreţul cu care tehnocraţii i-au tratat pe fermieri în 2015, întârziind cu 8 luni plata subvenţiilor", spunea Dragnea.

Liberalii contraatacă: Senatorul PNL Florin Cîţu cere audierea lui Liviu Dragnea în scandalul găurii de zece milioane de euro din buget

#DIRECT_ONE_ct7g1j#

"Propun audierea la comisiile reunite pentru buget şi finanţe ale Camerei deputaţilor şi a Senatului a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Liviu Dragnea a cerut Guvernului şi premierului Dacian Cioloş în mod imperativ rectificare bugetară pentru cele două ministere, cel al Dezvoltării şi cel al Agriculturii", a precizat Cîţu pe blogul personal.

Senatorul PNL mai propune audierea lui Vasile Dîncu, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a lui Viorel Ştefan, actual ministru de Finanţe şi preşedintele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, precum şi a lui Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de stat în ministerul Agriculturii şi membru PSD.

Florin Cîţu arată că Dragnea trebuie să clarifice dacă a exercitat presiuni asupra premierului Dacian Cioloş pentru aceste rectificări în plină campanie electorală şi cu o luna înainte de finalizarea exerciţiului bugetar. Vrea sa mai știe dacă acesta era informat în noiembrie 2016, când elabora programul PSD de guvernare, în legătură cu execuţia bugetară şi dacă este conştient de implicaţiile declaraţiilor sale despre o presupusă gaură de 14 miliarde lei din bugetul ţării pentru România pe pieţele internaţionale.