Liberalii contraatacă: PNL lucrează la propria variantă pentru modificarea Codului Penal (VIDEO)

Publicat: 19 02. 2017, 19:56

Liberalii nu au încredere în promisiunile premierului că modificarea Codului penal nu va intra în vigoare. Ei cer de urgenţă respingerea Ordonanţei 13 în Parlament, pentru a elimina orice suspiciune. Totodată, liberalii lucrează la propria variantă pentru modificarea Codului Penal, astfel încât acesta să corespundă mai bine deciziilor CCR, informează B1 TV.

”Se fac tot felul de jurăminte, de promisiuni din partea domnului Grindeanu, dar întreb şi eu: cine este domnul Grindeanu în PSD? Garantează că la prima ședință PSD nu primește o corecție politică și e pus la colț de aripa mai dură din PSD? Nu poate să ne ofere această garanție nimeni. Respingerea OUG 13 în Parlament ar fi o dovadă de bună-credință. Nu trebuie să ne facem că nu înțelegem. Ei așteaptă o eventuală invalidare a OUG 14 la CCR”, a declarat Cătălin Predoiu.

Între timp, prim- vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a anunţat că partidul va veni cu propriul proiect de modificare a Codului Penal.

”Am primit din partea PNL sarcina de a elabora un astfel de proiect și PNL-ul va face cât de repede tot ce se poate tehnic. O să asamblăm săptămâna viitoare un grup de lucru care în 7 – 10 zile să vină cu un astfel de proiect, oricum estimez că ne vom mișca mai repede decât ministerul Justiției”, a spus Predoiu.

Liberalii spun că vor purta discuţii pentru elaborarea proiectului de modificare a codului penal şi cu celelalte partide din opoziţie, dar şi cu PSD, dacă social democrații vor accepta. Scopul ar fi acela ca deciziile CCR să fie transpuse cât mai rapid în legislaţia actuală. Demersuri asemănătoare au anunţat şi alte partide.

Liberalii contraatacă: PNL lucrează la propria variantă pentru modificarea Codului Penal

#DIRECT_ONE_skaig3#