Liberalii cer demisia ministrului Daniel Constantin (VIDEO)

Publicat: 27 04. 2014, 16:29

PNL cere demisia lui Daniel Constantin. Liberalii îl acuză pe ministrul conservator al Agriculturii și Dezvoltării Rurale că nu a publicat în Monitorul Oficial, în termenul prevăzut de lege, normele de aplicare a Legii privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole din extravilan.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are responsabilitatea să verifice condiţiile în care cetăţenii străini au dreptul să cumpere terenuri extravilane în România. Potrivit legii privind vânzarea şi cumpărarea unor astfel de terenuri trebuie luate în calcul mai întâi eventualele oferte făcute de cetăţenii români.

Liberalii susţin însă că Ministerul Agriculturii nu-şi va putea îndeplini obligaţiile pentru că ministrul Daniel Constantin a întârziat publicarea normelor de aplicare a noii legi în Monitorul Oficial.

„Pentru o asemenea chestiune gravă, în mod normal, principalul răspunzător, adică ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vicepremierul Daniel Constantin, ar trebui să se simtă vinovat și chiar să-și dea demisia de onoare”, a declarat deputatul PNL Dan Simedru.

 El avertizează că viitoarele contracte de vânzare-cumpărare vor fi susceptibile de nulitate.

”Grav este că MADR nu poate, prin structurile sale teritoriale, să facă asemenea verificări, atât timp cât nici site-ul Ministerului Afacerilor Externe nu oferă informaţii pentru punerea în aplicare a legii. Astfel, constatăm că actele de vânzare-cumpărare ce se vor încheia cu persoanele fizice sau juridice străine vor fi susceptibile de nulitate absolută”, susţine Dan Simedru.

În opinia liberalului vinovat de această situatie se face și Victor Ponta, având în vedere că premierul e cel care coordonează activitatea miniştrilor direct implicaţi în elaborarea normelor de aplicarea a Legii privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole din extravilan.

PNL cere demisia ministrului Daniel Constantin