Olguţa Vasilescu, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre PLATA PENSIILOR. Ministrul ştie ce va face Iohannis cu noua lege

Olguţa Vasilescu, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre PLATA PENSIILOR. Ministrul ştie ce va face Iohannis cu noua lege

Ministrul Muncii a venit, duminică seară, cu noi informaţii despre Legea pensiilor.
Lia Olguța Vasilescu a anunțat că noul act normativ va intra în curând în dezbatere publică.

„Săptămâna viitoare suntem pregătiți să prezentăm legea în ansamblu, noutățile pe care le aduce, pentru că se schimbă și formula de calcul și din aceasta vor câștiga pensionarii.
Va fi o perioadă de o lună de zile de dezbatere publică cu o activitate foarte intensă pentru noi pentru că avem secretari de stat pregătiți să meargă și în județe să discute cu organizațiile de pensionari.
După aceea se va întoarce la Guvern, va lua avizul celorlalte ministere, printre care și avizul Ministerului de Finanțe, care este cel mai important, se transformă în proiect de lege al Guvernului și va fi trimis în Parlament”, a explicat, la Antena 3, Olguţa Vasilescu.

„Vom cheltui de două ori mai mult cu pensiile decât până acum. Sunt bani! Nu există posibilitatea să scadă pensiile. Există chiar un articol în lege care prevede că dacă pensia recalculată trebuie să fie mai mică, va rămâne pensia aflată în plată”, a precizat ea.

Olguţa Vasilescu s-a arătat însă convinsă că președintele Klaus Iohannis va ataca legea la Curtea Constituţională (CCR), așa cum a făcut cu foarte multe legi votate în Parlament de coaliţia de guvernare şi trimise la promulgare.

„Sunt absolut convinsă că va fi atacată de Klaus Iohannis la CCR. Nu a fost zi în care Klaus Iohannis să nu facă asta. Noi ne așteptăm și la asta. Va fi o lună de dezbatere publică, vom trimite secretarii de stat în județe să discute cu pensionarii”, a susţinut ministrul Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe