Leonardo Badea este una dintre variantele de premier luate în calcul de PSD. Ciolacu: E un om care merită să aibă această propunere

Leonardo Badea este una dintre variantele de premier luate în calcul de PSD. Ciolacu: E un om care merită să aibă această propunere
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică seara că una dintre variantele de premier luate în calcul de social-democrați, în cazul încare moțiunea de cenzură va trece, este Leonardo Badea, actual viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR).

Marcel Ciolacu: Leonardo Badea, una din variantele de premier dacă moțiunea de cenzură va trece

„E una dintre variantele luate în calcul în acest moment şi e un om care merită să aibă această propunere”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

De altfel, liderul PSD a declarat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului liberal va fi adoptată, luni, în urma votului din Parlament.

„La această orăvă spun cu siguranţă că moţiunea trece. Într-adevăr, sunt presiuni foarte mari. (…) Ne facem socotelile, mă sună colegii că primesc şi la această oră tot felul de oferte (…) Nu avem plecări din PSD la această oră”, a mai spus liderul social-democraților, potrivit Agerpres.

Cine este Leonardo Badea

În vârstă de 45 de ani, Leonardo Badea este, în prezent, membru al Consiliului de administrație al BNR și viceguvernator, funcție pe care o ocupă din octombrie 2019.

Înainte de a ajunge la Banca Națională a României, Badea a fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în perioada iunie 2017 – octombrie 2019.

Până în anul 2017, Leonardo Badea a fost implicat în politică. A fost senator de Dâmbovița, în legislatura 2012-2016, apoi deputat, din decembrie 2016 și până în vara lui 2017, când a demisionat pentru a pleca la conducerea ASF. În ambele mandate de parlamentar, Badea a fost ales pe listele PSD.

De profesie economist, Leonardo Badea este absolvent al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București.

În anul 2005, el a devenit doctor în economiei, tot în cadrul ASE. Ulterior, între anii 2010 și 2013, Badea a urmat cursurile Școlii postdoctorale în economie la Academia Română și are o experiență de aproape 20 de ani în învățământul universitar economic.

Votul asupra moțiunii de cenzură, programat luni, 31 august

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul a 233 de parlamentari. Marcel Ciolacu a declarat că PSD, împreună cu ALDE şi PPU-sl, au 202 voturi, însă a precizat că în final vor fi întrunite mai puțin de 250 de voturi.

Parlamentarii PNL nu vor gira moțiunea de cenzură, care este în afara cadrului constituțional, și nu vor intra în sală, luni, în momentul în care va fi votat documentul, a anunțat premierul Ludovic Orban, în exclusivitate pentru B1TV, duminică seară. Şeful PNL a dezvăluit că politicienii PNL au negociat individual şi cu parlamentarii PSD cărora le-au transmis că România nu poate fi aruncată în haos.

LiderulUSR,Dan Barna,a transmis, duminică, faptul că parlamentarii formaţiunii nu vor participa luni la votul pentru moţiunea de cenzură, precizând că ”România nu are nevoie de circulPSD”.

La rândul său, președintelePMP,Eugen Tomac, a avut duminică o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, întrevedere în urma căreia, europarlamentarula declaratcă Partidul Mișcarea Populară nu va susține moțiunea de cenzură.

Cât despre UDMR, liderul formațiunii, Kelemen Hunor, a declarat recent, că o decizie cu privire la susținerea moțiunii de cenzură va fi luată în ziua votului.

Dezbaterea și votul asupra moțiunii sunt programate, luni, 31 august, de la ora 14.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie