Legea referitoare la pensiile aleşilor locali va intra marţi în plenul Senatului pentru dezbatere şi vot

Publicat: 26 04. 2016, 07:40
foto: arq.ro

Legea referitoare la pensiile aleşilor locali va fi dezbătută marţi în plenul Senatului, a declarat Ioan Chelaru, vicepreşedintele social-democrat al Senatului, .

Legea care trebuie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale va intra marţi în plen pentru dezbatere şi vot, după ce Comisia de constituţionalitate a adoptat un raport de admitere, informează Mediafax.

Comisia a adoptat, luni, un raport cu amendamente, a anunţat după şedinţă preşedintele Comisiei, senatorul PSD Ovidiu Donţu. Comisia de constituţionalitate a dat aviz pe textul adoptat la comisiile din Camera Deputaţilor.

Plenul Camerei nu a avut însă cvorumul necesar pentru adoptarea legii, discutată la comisiile de specialitate.

Potrivit amendamentelor aprobate, legea intă în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocaţi de la bugetul local, dar există şi posibilitatea ca Ministerul Dezvltării să elaboreze norme, a declarat Ovidiu Donţu.

Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local- primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte- nu vor beneficia de această lege.