Lăzăroiu: Ponta și DNA și-au dat întâlnire azi. Pentru prima oara în istorie dupa 1989 avem în funcție un premier urmărit penal. O nouă promisiune a USL în curs de realizare: dreptate până la capăt

Publicat: 05 06. 2015, 12:48

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a lansat mai multe comentarii după ce Victor Ponta a declarat la ieșirea de la DNA că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul lui Dan Șova și că se află în conflict de interese pentru că l-a propus pe acesta în funcția de ministru.

”Ponta si DNA si au dat intalnire azi. Pentru prima oara in istorie dupa 1989 avem in functie un premier urmarit penal. O noua promisiune a USL in curs de realizare: dreptate pana la capat”, a scris Sebastian Lăzăroiu.

El a mai postat și o declarație a lui Victor Ponta din 28 februarie 2015: „Dacă se face un dosar în care față de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcția de prim-ministru, să stau în fiecare dimineață să dau explicații cum e cu dosarul.”

Fostul consilier a mai explicat cum a înțeles el recentele evenimente și care sunt posibilele acțiuni viitoare: ”Unele fapte sunt comise cand nu era membru al guvernului, altele dupa ce a devenit premier. Pentru cele din perioada in care era premier trebuie incuviintarea Parlamentului de incepere a urmaririi penale. Daca Parlamentul aproba, Iohannis il poate suspenda. Pentru faptele din perioada in care nu era premier poate fi urmarit penal, dar nu poate fi suspendat de Iohannis.”

”Procurorii au un nebun simt al umorului. In referat scrie ca Victor Viorel Ponta a falsificat 16 inscrisuri oficiale prin metoda „copy-paste”. M am frecat la ochi. Am crezut ca n am vazut bine, dar chiar asa au scris.”, a mai scris Lăzăroiu, făcând referire la comunicatul DNA-ului.