Laurențiu Gîdei (PSD): În acest context, vă garantez că și 7 ani dacă va mai dura până vom avea alegeri prezidențiale, PNL-ul nu prinde turul 2 (VIDEO)

Laurențiu Gîdei (PSD): În acest context, vă garantez că și 7 ani dacă va mai dura până vom avea alegeri prezidențiale, PNL-ul nu prinde turul 2 (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Laurentiu Gidei

Deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, a vorbit în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, despre neînțelegerile dintre PSD și PNL privind data alegerilor prezidențiale. De asemenea, a discutat și despre consultările la care au fost chemați reprezentanți ai partidelelor politice de către Marcel Ciolacu, privind stabilirea unui calendar electoral pentru alegerile care urmează să aibă loc în acest an.

„E un pic dificil și e o perioadă grea pentru coaliție”

Gîdei este de părere că PNL-ul nu va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

“E un pic dificil și e o perioadă grea pentru coaliție, pentru că credibilitatea partenerilor noștri este cam pierdută. Nu poți în condițiile în care ai un calendar hotărât și acceptat la nivel de coaliție și prezentat românilor, ulterior, în funcție de lansarea unei cărți sau a alteia să te răzgândești și să îți dorești altceva.

Până la urmă, era vorba de onoare, era vorba de cuvânt, era vorba de înțelegere în coaliție.

Gândiți-vă cum vom guverna de aici încolo pe chestiuni sensibile.

Eu cunosc retorica celor de la USR și o aud tot timpul spunând de taxe și impozite, dar românii trebuie să-și aducă aminte cui se datorează măririle de taxe și impozite”.

Deputatul PSD a fost întrebat și de consultările de la Guvern pe care le-a avut Ciolacu cu partidele politice.

„Au fost discuții, nu s-a negociat nimic, au fost discuții și aceste întâlniri au fost girate și de PNL, prin prezența domnului ministru de Interne, domnul Predoiu”.

„Vă garantez că și 7 ani, dacă va mai dura până avem alegeri prezidențiale, PNL-ul nu prinde turul 2”

Laurențiu Gîdei a mai fost chestionat și la ce au ajutat aceste discuții.

“Punctul de vedere care va rezulta din urma discuțiilor pe care premierul le-a avut cu partidele politice, fiți siguri că va fi transpus și va fi expus de domnia sa în viitoarea apariție publică. Deci nu mergem cu ascunzisuri, ne asumăm. Suntem un partid care ne-am asumat de fiecare dată și bune, și rele, deci nu avem nici un punct de vedere care nu e în concordanță cu ceea ce își doresc politicienii din România. Ce supără în acest moment este lipsa de credibilitate a partenerilor noștri de la PNL, care va fi decontată în viitoarele alegeri de domniile lor”.

Întrebat ce plus valoare ar aduce pentru români alegerile în septembrie, Gîdei a răspuns: “Încă o dată, e vorba de discuție, este vorba de un angajament pe care coalițial-a avut.

Când am venit în fața românilor cu această coaliție și am spus că vom avea alegeri comasate și liste comune la europarlamentare, noi tot spuneam venim și cu calendarul pe anul 2024, astfel încât românii să știe când vor merge la vot și partidele politice când să se pregătească. Ulterior, cineva s-a răzgândit, așa, pe nepusă masă, dar, în acest context, vă garantez că și 7 ani, dacă va mai dura până avem alegeri prezidențiale, PNL-ul nu prinde turul 2”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`