Laurențiu Gîdei: Legea pensiilor este efortul unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă (VIDEO)

Laurențiu Gîdei: Legea pensiilor este efortul unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Laurentiu Gidei

Legea pensiilor este efortul unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă, a declarat deputatul PSD Laurențiu Gîdei, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Laurețiu Gîdei (PSD), pe B1 TV, despre reforma pensiilor

„Această lege a pensiilor este efortul unei coaliții, unei coaliții de guvernare, care și-a asumat și această reformă. Bineînțes că nu a fost o reformă ușoară, bineînțeles că am beneficiat de sprijinul celor de la Banca Mondială și Comisia Europeană, dar pensiile despre care face referire domnul Falcă că ar îngheța sunt în număr de aproximativ 160.000 de pensii. Doar astea le putem numi oarecum «înghețate» tocmai pentru a elimina inechitățile (…). Absolut nicio pensie în plată nu va suporta nicio micșorare, dimpotrivă”, a declarat Laurențiu Gîdei.

„Sunt două aspecte. Formula cu inflația și media din salariul mediu brut se aplică tuturor pensiilor, mai puțin pensiilor de 1.281 a căror indexare, sunt vreo 540.000 de pensii în situația asta (…), se face strict prin legea bugetului de stat, deci aparte de indexarea de care v-am vorbit și pe care toată lumea o discută (…). Rămân în discuție doar 160.000 de pensii care nu vor avea această indexare”, a continuat social-democratul.

„Trebuie amintit că acolo unde au fost descoperite inechități sau probleme, cum e cazul nevăzătorilor, cum e cazul persoanelor cu dizabilități, știți foarte bine, premierul Marcel Ciolacu a luat act imedat, s-a întâlnit cu formele asociative ale acestora, a ieșit în spațiul public și și-a asumat o nouă legislație pentru aceștia astfel încât să nu fie niciun fel de problemă, mai ales că sunt o categorie de oameni extrem de defavorizată, ei având handicap”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”