Laura Vicol a demisionat din PSD / Demisia, la o zi după ce a apărut informația că DIICOT a deschis dosar penal în cazul Nordis

Publicat: 10 10. 2024, 20:25
Actualizat: 10 10. 2024, 21:17
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Vicol și-a dat demisia joi din PSD, în contextul anchetei DIICOT în cazul scandalului privind Nordis. În cererea de demisie, publicată de G4media, Laura Vicol a invocat o presupusă ”campanie de denigrare” și un linșaj mediatic”.

Laura Vicol a demisionat din PSD

„Subsemnata Laura Vicol, deputat PSD, circumscripția 17 Dolj, prin prezenta doresc să îmi exprim decizia de a demisiona din calitatea de membru al Partidului Social Democrat. Atacurile grave la adresa mea și a familiei mele orchestrate sub formă de linșaj mediatic și campanie de denigrare vizează nu doar distrugerea noastră ci și destabilizarea credibilității partidului din rândul căruia am făcut parte.

Pentru a elimina orice falsă suspiciune aruncată în spațiul public  în goana unora care așa înțeleg să-și promoveze non valoarea, vă rog să luați act de demisia mea. (Semnat la data de 10.10.2024)”.

DIICOT a deschis un dosar penal în cazul Nordis. Dosarul DIICOT este in rem, ceea ce înseamnă că el privește fapte și nu persoane. Procurorii investighează infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare.

Inițial, Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.