Laura Vicol a demisionat din PSD / Demisia, la o zi după ce a apărut informația că DIICOT a deschis dosar penal în cazul Nordis

Laura Vicol a demisionat din PSD / Demisia, la o zi după ce a apărut informația că DIICOT a deschis dosar penal în cazul Nordis
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Vicol și-a dat demisia joi din PSD, în contextul anchetei DIICOT în cazul scandalului privind Nordis. În cererea de demisie, publicată de G4media, Laura Vicol a invocat o presupusă ”campanie de denigrare” și un linșaj mediatic”.

Laura Vicol a demisionat din PSD

„Subsemnata Laura Vicol, deputat PSD, circumscripția 17 Dolj, prin prezenta doresc să îmi exprim decizia de a demisiona din calitatea de membru al Partidului Social Democrat. Atacurile grave la adresa mea și a familiei mele orchestrate sub formă de linșaj mediatic și campanie de denigrare vizează nu doar distrugerea noastră ci și destabilizarea credibilității partidului din rândul căruia am făcut parte.

Pentru a elimina orice falsă suspiciune aruncată în spațiul public  în goana unora care așa înțeleg să-și promoveze non valoarea, vă rog să luați act de demisia mea. (Semnat la data de 10.10.2024)”.

DIICOT a deschis un dosar penal în cazul Nordis. Dosarul DIICOT este in rem, ceea ce înseamnă că el privește fapte și nu persoane. Procurorii investighează infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare.

Inițial, Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:59 - Călin Popescu-Tăriceanu, achitat de ÎCCJ în dosarul mitei de 800.000 de dolari
22:38 - România datorează o sumă uriașă țărilor în care au ales să se trateze românii. Lista statelor care trebuie să primească cei mai mulți bani
22:21 - Diana Buzoianu (USR), despre scandalul Nordis: „Degeaba venim cu demisiile pe masă dacă nu rezolvăm problemele de fond”
22:09 - Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)
22:07 - Pepe, atac furibund la adresa fostei soții, după ce a fost chemat din nou la tribunal: „Dacă îi dau fetele două săptămâni, nu știe ce să facă cu ele”
21:46 - Florin Bodog (PSD), despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Nelu Tătaru: „E greu pentru orice lider de partid să explice aceste gesturi” (VIDEO)
21:40 - Mircea Hava, despre coaliția PSD-PNL: „Dacă mă întrebați pe mine, mâine aș pleca de la guvernare / Ar fi excepțional să despărțim odată apele” (VIDEO)
21:19 - Aurora boreală, vizibilă pe cerul României, în această noapte. Cum de are loc acest fenomen și ce ne recomandă specialiștii
21:09 - Românii vor putea observa o schimbare importantă în magazine, începând de vineri. Companiile care nu se supun noii reguli riscă sancțiuni
21:07 - NATO începe exercițiul militar nuclear, anunță Mark Rutte. „Este vital să ne testăm apărarea”