Laura Codruța Kovesi: Gabriel Oprea nu a fost audiat în dosarul în care este anchetată moartea polițistului Gabriel Gigină, pentru că nu are calitate procesuală (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi: Gabriel Oprea nu a fost audiat în dosarul în care este anchetată moartea polițistului Gabriel Gigină, pentru că nu are calitate procesuală (VIDEO)

Gabriel Oprea nu a fost audiat în dosarul în care este anchetată moartea poliţistului Bogdan Gigină, cel care făcea parte din coloana oficială a fostului vicepremier, transmite B1 TV.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că fostul ministru de interne nu are calitate procesuală în dosar. Kovesi spune că DNA urmăreşte două aspecte în acest caz – modalitatea în care s-au folosit coloanele oficiale și împrejurările în care s-a produs accidentul. Şefa DNA i-a îndemnat pe politicienii care ajung la DNA sub acuzaţii de corupţie să spună tot în faţa procurorilor pentru că acolo se pot apăra cel mai bine.

Laura Codruța Kovesi: Gabriel Oprea nu a fost anchetat în dosarul cu moartea lui Gabriel Gigină

#DIRECT_ONE_0oczic#

Întrebată într-o emisiune televizată dacă Gabriel Oprea a fost audiat, sefa DNA a transmis că fostul vicepremier nu a fost audiat de către DNA.

„Până în acest moment nu a fost audiat, pt ca nu are o calitate procesuală. Au fost depuse două plângeri penale și am primit și un dosar declinat de la parchetul de pe langă ICCJ. Toate acestea au fost reunite într-un singur dosar. Ce este important de spus este că vericăm două aspecte, modalitatea în care s-au folosit colanele oficiale, iar cel de al doilea aspect vizează împrejurările în care s-a produs accidentul rutier”, a declarat Kovesi.

Pe de altă parte, Laura Codruţa Kovesi le oferă ponturi politicienilor care ajung la DNA sub acuzații de corupție. Kovesi spune că mai toți politicienii refuză să facă declarații când ajung la DNA, iar apoi, când ies în spațiul public, se declară nevinovați. Ori, spune Kovesi, ei ar trebui să procedeze cu totul altfel.

„Ca și comentariu general pot sa va spun că de foarte multe ori aceste persoane când sunt chemate la audieri de către procurori, refuza să facă orice fel de declarații. După care merg în spațiul public, merg la tribunalul Parlamentului , merg la emisiuni televizate și explică că sunt nevinovați, că lucurile stau altfel. În primul rând cred că o apărare corectă ar trebui să se facă în cadrul activității judiciare, în fața procurorului și nu la televizor sau în altă parte”, a mai precizat aceasta. 

„Din moment ce te prezinți în fața unui procuror, refuzi să dai orice fel de declarație, orice fel de explicatii , refuzi să faci orice fel de apărare, mi se pare nejustificat să se întâmple într-un alt cadru”

 Cât despre presupusurile abuzuri ale procurorilor DNA, Kovesi a declarat că „toată ctivitatea procurilor din DNA este verificată de doua instanțe diferite.. odată de către CSM… al doilea control care este extericitat, și este foarte important, este controlul pe care il fac judecătorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`