Laura Codruța Kovesi a dispus control la DIICOT în cazul Mihail Boldea

Publicat: 22 03. 2012, 20:51

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a dispus joi seară un control la DIICOT, în cazul deputatul Mihail Boldea, acuzat de mai multe înșelăciuni imobiliare în Galați.

Controlul va viza modul în care procurorii DIICOT Galaţi au fructificat informaţiile culese de la martori şi pe cele primite de la SRI. Joi, SRi a anunţat că încă din 2008 colaborează cu DIICOT la acest caz.

„Obiectivul controlului dispus are în vedere stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ca urmare a monitorizării inculpatului Boldea Mihail pentru perioada cuprinsă între data de 16 martie 2012 – aducerea la cunoştinţă a învinuirii şi 22 martie 2012 – data emiterii mandatului de arestare în lipsă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public, potrivit Mediafax.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au emis, joi, un mandat de arestare în lipsă pe numele deputatului.

Cercetat pentru mai multe înşelăciuni cu terenuri din Galaţi, deputatul a părăsit, sâmbătă, România,  pe frontieră terestră. DIICOT urmează să îl dea în urmărire interațională. Potrivit unor surse, politicianul s-ar afla în Kenya. DIICOT a declarat joi într-o conferință de presă că nu cunoaște unde se află în prezent Mihail Boldea, dar se știe că a părăsit teritoriul Turciei miercuri seară.

Procurorii DNA l-au căutat pe deputat de mai multe ori în cursul zilei de miercuri, pentru a-l cita în dosarul în care este implicat, însă politicianul a fost de negăsit.