Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis

Publicat: 28 09. 2024, 19:40
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Elena Lasconi / Facebook

Elena Lasconi, lidera USR și candidata partidului la prezidențiale, susține că scandalul dintre PSD și PNL e doar joc de teatru gândit de consultanții celor două partide. În fapt, „Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis”. Lasconi a mai afirmat că USR va putea construi ceva durabil cu PNL abia după ce liberalii se vor desprinde cu adevărat de PSD și de Iohannis.

Lasconi: Cearta dintre PSD și PNL e doar teatru

„Adio, dar rămân cu tine!

Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” celor două partide de la guvernare sau de răcirea relațiilor între cei doi candidați propuși de la Cotroceni de Klaus Iohannis! Nici de așa-zisa lor îndepărtare de cel mai leneș președinte din istorie. Totul este un joc de imagine bine ticluit de consultanți.

Nu există nicio schismă la nivelul guvernării, iar cele două personaje care i-au asigurat președintelui liniștea în lungile vacanțe din ultimii ani, Ciucă și Ciolacu, dansează în continuare pe muzica lui Iohannis.

Falsa despărțire de drumuri, mimată de conducerile celor două partide, este doar un teatru menit să manipuleze opinia publică. De fapt, Iohannis conduce și PNL, și PSD. Și-i conduce și pe ambii candidați. Tot ce vrea e ca unul dintre ei să câștige, pentru că asta ar însemna de fapt un al treilea mandat Iohannis”, a transmis lidera USR, într-o postare pe Facebook.

Lasconi: PNL să se rupă de PSD și de Iohannis dacă vrea colaborare cu USR

În finalul postării, Elena Lasconi a repetat un mai vechi îndemn adresat PNL-iștilor: „Când le-am spus celor de la PNL să se despartă de Iohannis, nu a fost o declarație politică, ci un sfat de bună-credință. Vom putea construi ceva durabil alături de PNL doar în momentul în care se vor rupe atât de PSD, cât și de Iohannis. Nu putem scăpa România de urmașii comuniștilor la braț cu PSD, nu putem scăpa România de incompetență și de lene la braț cu Iohannis”.

Lasconi a făcut astfel aluzie la o declarație din vară a sa, când i-a transmis liderului liberalilor că pentru negocieri cu USR trebuie întâi ca PNL să se „igienizeze”, adică „să se rupă de PSD și să se îndepărteze de Klaus Iohannis”.