Lasconi (USR): Partidele de centru-dreapta să susțină proiectul nostru prezidențial. Nu avem voie să lăsam PSD-ul să acapareze toată puterea. O guvernare de stânga și cu accente autoritare ar fi un dezastru

Publicat: 04 07. 2024, 15:09
Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, lidera USR și candidata formațiunii la prezidențiale, a afirmat că toate partidele de centru dreapta trebuie să se alăture USR pentru a da împreună un președinte și un guvern de dreapta, de anul viitor. „O guvernare de stânga și cu accente autoritare ar fi un dezastru”, a mai spus Lasconi.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care PSD și PNL s-au înțeles, într-un final, pe data alegerilor: prezidențialele pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarele chiar pe 1 Decembrie, Ziua Națională.

Elena Lasconi, reacție după ce PSD și PNL au stabilit data alegerilor

„Mă bucură faptul că în sfârșit PNL și PSD s-au înțeles pe data alegerilor. Poate că de acum încolo se vor putea concentra pe ce este important pentru țară.

Poate, cine știe, pe ultima sută de metri, se interesează de starea economiei, de educație, de sănătate.

Mesajul USR rămâne același: toate partidele care se revendică a fi de centru dreapta sunt așteptate să se alăture proiectului nostru prezidențial.

Nu avem voie să lăsam PSD-ul să acapareze toată puterea din statul român. O guvernare de stânga și cu accente autoritare ar fi un dezastru.
Singura șansă pentru România este ca din decembrie să avem un Președinte și un Guvern de dreapta”, a transmis Elena Lasconi, într-o postare pe Facebook.

Lasconi: Ciucă, un militar de carieră și un domn cumsecade, să vină să susțină proiectul USR

Și în vreme ce PNL-iștii spun că partidele de dreapta ar trebui să-l susțină la prezidențiale pe candidatul lor, cel mai probabil Nicolae Ciucă, Elena Lasconi afirmă că ar trebui să se întâmple invers: Ciucă și PNL s-o susțină pe ea.

„În ceea ce îl privește pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade, am auzit de la multă lume, încă nu am vorbit cu domnia sa, dar urmează să o fac pentru că sunt omul dialogului, aș vrea să se gândească bine și să cântărească bine ceea ce se întâmplă în acest moment în țară și, dacă ne dorim cu toții ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susțină proiectul USR. Din păcate, nu prea îl mai dezlipește poporul de domnul Ciolacu”, a declarat, recent, Elena Lasconi.