Lasconi (USR): Cel mai corupt partid din istoria României a ajuns la guvernare că așa a vrut Iohannis / PSD și PNL au distrus orice noțiune de opoziție reală. Această alianță distruge însăși ideea fundamentală a democrației (VIDEO)

Lasconi (USR): Cel mai corupt partid din istoria României a ajuns la guvernare că așa a vrut Iohannis / PSD și PNL au distrus orice noțiune de opoziție reală. Această alianță distruge însăși ideea fundamentală a democrației (VIDEO)
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Captură video - USR / Facebook

Elena Lasconi, lidera USR și candidata partidului la prezidențiale, a declarat, luni, că votul românilor la alegerile parlamentare precedente a fost ignorat și PSD a ajuns la putere strict pentru că așa a vrut președintele Klaus Iohannis. Astfel, PNL și PSD au ajuns să guverneze împreună și „pun în pericol statul de drept și democrația din România” prin distrugerea oricărei noțiuni de opoziție reală, a mai acuzat acesta.

Lasconi: Iohannis a adus la Putere cel mai corupt partid din istoria României

Lidera USR a susținut că guvernarea reformatoare PNL – USR – UDMR a fost de scurtă durată din cauza președintelui Iohannis: „Un singur om a vrut altceva. Un om a vrut cu tot dinadinsul și în ciuda votului românilor să readucă PSD la guvernare. El a vrut să-i readucă pe urmașii comuniștilor, pe cei care au furat Revoluția din ’89, pe cei care au organizat mineriadele, pe cei care i-au umilit pe români la 10 august. Un singur om a vrut să readucă la guvernare cel mai corupt partid din istoria României. Un singur om a vrut să-i aducă la butoane și numele lui e Klaus Iohannis”.

Lasconi: PSD și PNL pun în pericol democrația

Aceasta a afirmat apoi despre alianța PSD-PNL că e o „alianță toxică”, ce „pune în pericol statul de drept și democrația din România”.

„Primul lucru pe care-l am în minte e falsificarea democrației. Această alianță între PNL și PSD a distrus orice noțiune de opoziție reală. Cele mai mari partide și-au dat mâna pe sub masă și guvernează susținute de o presă din ce în ce mai puțin liberă, de instituții fragile și fragilizate. Această alianță distruge însăși ideea fundamentală a democrației – competiția de idei și opțiuni politice distincte”, a mai acuzat candidata USR la președinția României.

Lasconi, nou atac la Ciolacu

Elena Lasconi l-a atacat apoi din nou pe Marcel Ciolacu, liderul PSD și contracandidatul său la prezidențiale, pe tema șolarizării: „Despre ce cinste vorbim când avem un Guvern condus de un domn care nu-și găsește diploma de Bacalaureat?”.

„Sunt aici, în fața dumneavoastră, pentru a vă spune că se poate și altfel. Se poate fără neocomuniști, fără minciună, fără corupție și fără ”pesedei”. Nu am pierdut un pariu cu istoria, ci l-am câștigat în Decembrie 1989, prin jertfa celor 1.116 români care au murit pentru libertate – și nu este vorba aici despre revoluționarul Marcel Ciolacu din Buzău”, a mai declarat Elena Lasconi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect