Lasconi îi cere lui Ciolacu să-l demită pe Boloș „pentru binele mediului de afaceri”: „Avem ziua și măsura fiscală prin care acest guvern îi sărăcește și mai mult pe români”

Publicat: 05 08. 2024, 16:34
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, președinta USR, îi cere premierului Marcel Ciolacu (PSD) să-l demită pe Marcel Boloș din funcția de ministru al Finanțelor. Ea-l acuză pe Boloș, aflat în această funcție cu sprijinul PNL, că a luat mai multe decizii care „au dat peste cap mediul de afaceri”, iar mai nou a venit cu o măsură care „atacă direct dreptul la proprietate”.

Lasconi cere demiterea lui Boloș de la Finanțe

„Domnule prim-ministru, trimiteți-l acasă pe ministrul Finanțelor!

Avem ziua și măsura fiscală prin care acest guvern îi sărăcește și mai mult pe români, îi umilește și mai mult pe antreprenori. Au restrâns până și dreptul la proprietate, în goana lor nebună după banii pe care îi toacă pe privilegii.

Nu au fost suficiente creșterile de taxe de anul trecut și de anul acesta. Nu a fost suficient că au crescut accizele la carburanți. Guvernul Ciolacu a mers mai departe. A propus CNP-ul fiscal, un sistem prin care statul își propune să intre cu bocancii în viața ta privată. Avem e-Factura, introdusă de pe o zi pe alta, care a dat peste cap mediul de afaceri. Avem și e-TVA, o altă aberație care doar crește birocrația.

Și încă o idee venită de la ministrul PNL Marcel Boloș: nu poți vinde niciun teren dacă ai fie și un leu datorie la stat. Decide ANAF când îți poți vinde locuința. Este un alt atac direct la dreptul la proprietate.

S-a ajuns prea departe. Pentru binele mediului de afaceri din România și al românilor, soluția stă în pixul lui Marcel Ciolacu: demiterea urgentă a ministrului PNL Marcel Boloș”, a transmis Elena Lasconi, într-o postare pe Facebook.

Ce noi măsuri pregătește Ministerul Finanțelor

Reacția vine după ce Ministerul Finanțelor, condus de Boloș, a solicitat modificarea Codului de procedură fiscală, cele mai multe schimbări vizând ANAF și datornicii.

Astfel, cei care vor dori să vândă sau să cumpere un imobil sau un teren vor fi nevoiți să prezinte la notar un certificat de atestare fiscală, prin care să asigure statul că nu au datorii sau să le plătească pentru a cumpăra sau a vinde un imobil.

Proiectul mai prevede, printre altele, că persoanele care au datorii la stat nu vor mai avea poprire pe salariu atât la bancă, cât și la angajator, ci doar la angajator, la maximum o treime din venituri.