Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)

Publicat: 17 09. 2024, 23:13

Elena Lasconi, lidera USR şi candidata partidului la prezidențiale, i-a acuzat pe contracandidații ei Nicolae Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD) de faptul că au mers în zonele inundate doar pentru imagine, să pozeze în oameni empatici. Lasconi l-a mai acuzat pe premier că a mințit când a spus că nu se aștepta la inundații.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Lasconi critică reacțiile lui Ciolacu și Ciucă la inundații

Întrebată cum „s-a descurcat Ciolacu în acest episod al inundațiilor”, Lasconi a răspuns: „Am văzut un domn care nu mai avea nici… avea și hainele murdare de la noroi, pierduse tot la aceste inundații. Am văzut un sincron la una dintre televiziuni. Pângea, era om în toată firea, tânăr, nu în vârstă, și zicea să vină Iohannis să-l ajute cumva… Dl Iohannis care nu vine niciodată pe nicăieri…. Dar probabil a văzut că i-a trimis pe cei care răspund la ordine. Doi a trimis: Ciolacu și Ciucă. Mulțime, poze, televiziuni… Într-un fel, sincer, mi-e silă să văd astfel de imagini”.

Lasconi: Ciolacu trebuia să știe că vor veni inundațiile

„Spunea Ciolacu că nu știa, că nu preconiza c-o să fie inundații. Ei bine știa toată țara, s-a spus la televizor că vor fi ploi în zona respectivă. Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am aici o dovadă că Ciolacu, care se vrea președintele României, a mințit. E un articol din Adevărul din 10.11.2011, în care spune: ”Situație alarmantă. Barajele șubrede amenință 30.000 de gălățeni, cel puțin 12 baraje din județul Galați au fisuri periculoase (…)”.

În 2010, a murit o persoană, sinistrați – 5.000. În 2013 – 11 persoane decedate, sinistrați – 8.000. Cum să spui chestia asta? Cum să minți în halul ăsta?”, a mai spus Elena Lasconi despre Marcel Ciolacu.