Klaus Iohannis, vizită la Chișinău la 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova. Șeful statului are programate întrevederi cu Maia Sandu, Andrzej Duda și Volodimir Zelenski

Klaus Iohannis, vizită la Chișinău la 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova. Șeful statului are programate întrevederi cu Maia Sandu, Andrzej Duda și Volodimir Zelenski
Imagine de la vizita efectuată de Klaus Iohannis la Chișinău în finalul anului 2020, vizită care marca victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua vineri o vizită la Chișinău, unde va participa la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova și are programate întrevederi cu Maia Sandu, dar și cu președinții Poloniei și Ucraine, Volodimir Zelenski. Cei patru șefi de stat vor susține ulterior și declarații de presă comune, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis merge la Chișinău, vineri, la 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova. Agenda vizitei:

Vizita va începe oficial la ora 9:20, când șeful statului român va participa la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare. Ulterior, de la 10, el va participa la festivitatea dedicată aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova.

La 11:05, președintele Klaus Iohannis are programată o întrevedere cu președinții Republicii Moldova, Poloniei și Ucrainei, Maia Sandu, Andrzej Duda și Volodimir Zelenski.

Ceva mai târziu, la 11:50, va începe convorbirea tete-a-tete dintre Klaus Iohannis și Maia Sandu.

Ultimul eveniment de pe agendă începe la 12:10 – este vorba despre declarațiile de presă comune ale celor patru președinți.

Ultima vizită efectuată de Klaus Iohannis la Chișinău a avut loc în decembrie 2020, când Președintele României a fost primul oaspete al Maiei Sandu după victoria obținută la alegerile prezidențiale din stânga Prutului. Tot atunci, șeful statului român anunța un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, iar cei doi lideri adoptau și o Declarație comună.

„Am plăcerea de a fi primul oaspete primit de doamna Președinte Maia Sandu, după preluarea mandatului său. Este, fără îndoială, o confirmare a relației speciale dintre România și Republica Moldova, bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și fundamentată pe Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare am aniversat zece ani, în aprilie 2020”, spunea Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`