Iohannis, vizită în Israel în perioada 21-23 ianuarie. Va avea o întrevedere cu președintele Reuven Rivlin

Publicat: 17 01. 2020, 11:13
Sursă foto: hepta.ro

Klaus Iohannis va efectua o vizită în Israel, în perioada 21-23 ianuarie. Președintele va avea o întrevedere cu omologul său israelian, Reuven Rivlin.

Vizita are loc cu prilejul participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – „Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism”.

Forumul se desfăşoară sub auspiciile preşedintelui Reuven Rivlin şi se va concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

„Participarea Președintelui Klaus Iohannis la acest forum internațional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranței, a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.