Klaus Iohannis: USL este o coaliție complicată, dar nu va dispărea curând

Publicat: 04 04. 2013, 16:34

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarant, joi, că, deși în USL apar mereu probleme, Alianța nu va dispărea “curând”, afirmând că nu mai este niciun secret pentru nimeni că este o coaliție complicată.

„USL nu o să dispară curând. Eu am mai făcut referiri la această alianţă, la această coaliţie. Este una complicată, nu e niciun secret. Tot timpul apar probleme complicate, unele se rezolvă mai repede, altele mai încet, unele se rezolvă simplu, altele mai greu”,  a spus primarul Sibiului.

Totodată, Iohannis a precizat, referitor la pierderea Ministerului Justiţiei, că „PNL nu a vrut să înceapă un demers de tip troc de piaţă” şi că din acest motiv nu a solicitat alt portofoliu, nefiind vorba „despre o împărţire a ciolanului”.

„Nu ar avea nicio logică, după ce a scos esenţa din actualul ministeriat pentru această perioadă, să se dea ministerul înapoi la liberali”, a adăugat Iohannis.

Prim-vicepreședintele PNL nu consideră că între Crin Antonescu și Victor Ponta ar exista vreo “răceală”, subliniind că între cele două partide nu există nicio ruptură.

„Pot să vă spun că nu există această răceală sau intenţie de despărţire. Chiar miercuri am avut şedinţă USL. Au fost destul de mulţi de la PSD, destul de mulţi de la noi şi, pe lângă chestiunile complicate care au fost rezolvate, s-au discutat şi alte lucruri şi nu există nicio ruptură între cele două partide mari care formează coaliţia, împreună cu două partide mai mici”, a mai declarat Iohannis.