Klaus Iohannis, trădat la Sibiu: Forumul Democrat al Germanilor susține proiectele PSD

Publicat: 11 09. 2014, 08:29

Klaus Iohannis a fost abandonat la Sibiu, chiar de către Forumul Democrat al Germanilor din România, formaţiune pe care a condus-o timp de 11 ani. Consilierii Forumului au ales să susţină proiectele PSD, în defavoarea unei alianţe cu PNL. De altfel, reprezenanţii formaţiunii au declarat că trecerea lui Iohannis la PNL nu va presupune şi o susţinere a Forumului Democrat pentru liberali.

Ruperea USL a dus la imposibilitatea formării unei majorităţi clare în cadrul Consiliului Judeţean SIbiu. Surprinzător, aleşii Forumului Democrat al Germanilor din România nu au dorit să se alieze cu Partidul Naţional Liberal. Asta deşi, actualul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a condus formaţiunea etnicilor germani timp de 11 ani.

Oficial, Forumul Democrat nu are acord de colaborare cu niciun partid. Martin Bottesch, consilier FDGR, a recunoscut însă că proiectele PSD au parte de susţinere în Consiliu.

„Sigur că există. Sunt cazuri în care se  votează în unanimitate, votează toţi reprezentanţii Consiliului Judeţean, pentru că este în interesul comunităţii”, a afirmat Martin Bottesch pentru stiripesurse.ro.

Consiliul Judeţean Sibiu numără 33 de membri. Distribuţia mandatelor este însă una eterogenă. Astfel, PSD şi FDGR au 9 consilieri, PDL 7, PNL şi PP-DD câte 3 şi PC 2.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a văzut refuzat clar de fostul său partid.

„Este adevărat că domnul Iohannis a fost preşedintele nostru. Dar dacă domnul Klaus Iohannis s-a făcut liberal, asta nu înseamnă că noi trebuie să facem o înţelegere cu liberalii. Noi nici înainte nu am avut o înţelegere cu vreun partid”, a mai declarat Bottesch.