Klaus Iohannis, despre o eventuală suspendare: Nu există NICIUN MOTIV şi NU are cine să facă suspendarea! Ce spune şeful statului despre decretul de revocare a lui Kovesi

Publicat: 23 06. 2018, 15:13

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, sâmbătă, că nu se teme de o eventuală suspendare, precizând că deciziile pe care le adoptă le ia pentru că le consideră corecte pentru România şi nu pentru că se teme de suspendare.

„Vă spun încă o dată: nu mă tem de nicio suspendare şi chiar poate este bine să detaliez un pic. Deciziile pe care le iau niciodată nu le-am luat fiindcă mă tem sau nu mă tem de o suspendare. Deciziile pe care le iau sunt cele pe care le consider corecte şi bune pentru România. Dar dacă discutăm mai concret despre suspendare, acum, una la mână, nu există niciun motiv de suspendare. Doi la mână, nu are cine să facă suspendarea”, a spus şeful statului, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este de părere că PSD se teme de el, Klaus Iohannis a replicat: „Nici nu-mi doresc să se teamă de mine, eu mi-aş dori să se teamă de români”.

Preşedintele a mai fost întrebat, la Sibiu, ce va face în cazul decretului de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, solicitat de Curtea Constituţională (CCR).

„Astăzi este încă săptămâna în care citim. Parcă aşa m-am exprimat”, a răspuns Iohannis.

Întrebat dacă va anunţa decizia în zilele care urmează, Klaus Iohannis a răspuns: „Asta vorbim săptămâna viitoare”.

Mai multe persoane prezente la declaraţii l-au aplaudat pe şeful statului.