Klaus Iohannis și Ioan Ghișe vor candida la șefia PNL. Ludovic Orban s-a retras din cursă şi îl va susţine pe Iohannis

Publicat: 28 05. 2014, 14:26

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis și senatorul liberal Ioan Ghișe sunt candidaturile anunțate pentru șefia Partidului Național Liberal, informează B1 TV.

Un alt candidat la fotoliul care a fost până de curând al lui Crin Antonescu ar fi fost Ludovic Orban, însă Ghișe a spus că acesta s-a retras din cursă.

”Domnul Orban și-a retras candidatura. Acum a anunțat, acum vorbește și a spus acum două minute că își retrage candidatura”, a declarat Ghișe într-o intervenție telefonică pentru B1 TV. 

Orban îl va susţine în alegerile pentru şefia PNL pe Klaus Iohannis.

Iohannis a spus în cadrul Delegației Permanente că își dorește să intre în cursă pentru conducerea partidului și a cerut derogare de la criteriul de vechime în partid pentru a putea candida. Delegația Permanentă i-a aprobat lui Iohannis derogarea pentru a putea candida.

La ieșirea din ședință, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va candida la președinția PNL și că reacția colegilor săi la acest anunț a fost una foarte bună. (Detalii AICI)

Ludovic Orban a confirmat, miercuri, că își va retrage candidatura la șefia PNL pentru a-l susține pe Klaus Iohannis și a făcut un apel la toți cei care îl susțin să se alăture lui Iohannis. (Detalii AICI)

Potrivit unor surse, congresul extraordinar în care se va alege noua conducere a PNL va avea loc pe 28-29 iunie. (Detalii AICI).