Klaus Iohannis și-a lansat candidatura pentru funcția de președinte al țării: Pornesc în această bătălie cu încredere și convingere (VIDEO)

Publicat: 27 09. 2014, 11:14

Prezidenţiabilul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, și-a lansat, sâmbătă, candidatura printr-un miting în Piaţa Victoriei, unde au fost prezenți circa 35.000 de oameni.

Dragi români, vă mulțumesc că sunteți astăzi aici, vă mulțumesc vouă și în egală măsură celor care nu sunt astăzi aici, dar sunt cu gândul alături de noi. Mărturisesc, e un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar al Sibiului. Eu, un profesor de liceu, cu nume de neamț, dintr-un oraș din centrul țării, voi fi azi aici, vorbind în numele a milioane de susținători cu o viziune pentru România”, și-a început candidatul ACL discursul.

Este o onoare și o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie pentru Președinția României cu încredere și convingere, forța mea este forța voastră, viziunea mea este viziunea voastră, iar victoria mea va fi victoria voastră. A venit vremea faptelor. Mă cunoașteți, eu sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale. Sunt un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului și al spectacolului. Sunt un om care construiește, nu un om care distruge. Viziunea mea ca președinte al României poate fi simplu, dar cuprinzător, România lucrului bine făcut”, a adăugat Klaus Iohannis.

Dacă ai niște valori, le ai oriunde. Dacă nu ai valori și nu crezi în nimic când ești la Palatul Victoria, n-o să ai valori și n-o să crezi nimic nici când ești la Palatul Cotroceni”, a continuat acesta. 

Parchetul General a închis dosarul în care șeful liberal era acuzat de conflict de interese, după ce acesta, în calitate de primar al Sibiului, a semnat un contract cu o tipografie a Forumului Democrat al Germanilor, formațiune pe care tot el o conducea. (Detalii AICI)

Pe 30 septembrie este termen la Curtea Supremă într-un alt dosar, în care ANI cere declararea stării de incompatibilitate pentru Klaus Iohannis, după ce a deţinut simultan funcţia de primar al Sibiului şi pe cea de reprezentant al municipalităţii în adunările generale a două societăţi.

Klaus Iohannis și-a lansat candidatura la prezidențiale