Klaus Iohannis: Școlile trebuie să fie absolut sigure pentru elevi și cadre didactice / Îi încurajez pe părinți să rămână implicați în educația copiilor / Educația se face privind spre viitor, făra a ignora prezentul și trecutul (VIDEO)

Klaus Iohannis: Școlile trebuie să fie absolut sigure pentru elevi și cadre didactice / Îi încurajez pe părinți să rămână implicați în educația copiilor / Educația se face privind spre viitor, făra a ignora prezentul și trecutul (VIDEO)
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Educația se face privind spre viitor, fără a ignora nicidecum prezentul și trecutul, a declarat Klaus Iohannis, luni, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, la ultima deschidere de an școlar la care participă în calitate de Președinte al României.

Klaus Iohannis, discurs la ultima deschidere de an școlar ca Președinte

Președintele Klaus Iohannis s-a adresat elevilor, dar și părinților, și cadrelor didactice.

„Dragi elevi, îmi doresc ca acest spirit creat alături de mentorii Colegiului Mihai Viteazul să fie o sursă de inspirație pentru elevii din toată țara, pentru că ceea ce promovați aici este esența educației, curiozitatea și cunoașterea, perseverența de a vă urma pasiunile, dorința de a fi azi mai buni decât ieri. În acest timp, noi, adulții, ne angajăm să vă susținem și să construim un viitor mai sigur și mai prosper”, a declarat Klaus Iohannis.

„Școlile trebuie să fie absolut sigure pentru elevi, cadre didactice și restul personalului din învățământ. Unul dintre obiectivele prioritare ale proiectului România Educată, transpus în legile educației din 2023, a fost tocmai crearea unui mediu școlar și universitar care să nu fie doar propice dezvoltării educaționale, ci și un spațiu în care toți cei implicați să se simtă protejați și respectați”, a continuat șeful statului.

Ce le-a transmis părinților și profesorilor

„Dragi părinți, știu că pentru dumneavoastră începutul de an școlar aduce la fel de multe emoții ca și pentru copii. Sunteți cei care le oferiți sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul. Vă încurajez să rămâneți implicați în educația lor, să le fiți alături în fiecare etapă a acestei călătorii fascinante. Cred cu tărie că reușita elevilor depinde de o bună colaborare și comunicare între familie și școală, dar și de sprijinul moral pe care copiii îl primesc din partea părinților”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Dragi profesori, educația se face privind spre viitor, fără a ignora nicidecum prezentul și trecutul. Trebuie să acceptăm că rolul educației în destinul unui elev s-a transformat radical, la fel cum economia, industria sau societatea continuă să treacă prin schimbări profunde”, a declarat Klaus Iohannis”, a mai spus Președintele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`