Klaus Iohannis reacționează în scandalul candidaturii lui Marian Munteanu: Nu a fost propus, susținut sau impus de președinte. Decizia aparține PNL

Klaus Iohannis reacționează în scandalul candidaturii lui Marian Munteanu: Nu a fost propus, susținut sau impus de președinte. Decizia aparține PNL

Președintele Klaus Iohannis reacționează în scandalul generat de candidatura lui Marian Munteanu din partea PNL la Primăria Generală. Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat de presă că nu este implicată în desemnarea acestuia și subliniază faptul că nu impune liberalilor pe cine să susțină la alegerile locale.

"Președintele României nu a propus, nu a susținut și impus conducerii PNL această candidatură, drept urmare nu este implicat în nici un fel în această propunere. Decizia susținerii lui Marian Munteanu aparține strict conducerii PNL în urma evaluarilor interne", anunță Administrația Prezidențială, conform Hotnews.

Apropierea candidatului PNL la Primăria Capitalei de Mișcarea Legionară le-a adus un val de critici liberalilor. Opinia publică este, în cea mai mare parte, nemulțumită de desemnarea lui Marian Munteanu pentru funcția de edil general.

În mediul online și în mass-media au apărut dovezi care atestă antisemitismul și pro-legionarismul lui Munteanu. Evenimentul Zilei a publicat chiar și scrisoarea pe care acesta a trimis-o, în 1992, către foși membri și simpatizanți ai Mișcării Legionare. De asemenea, presa scrisă a menționat și încercarea de cooptare a studenților în Mișcarea Legionară din 1997. (Detalii AICI)

Tot pe Internet a apărut și o înregistrare cu Mircea Marian și Petre Țuțea. Acesta, aflat în ultima sa perioadă de viață, slăbit și stând intins în pat, i-a cerut candidatului PNL să nu-l filmeze. Munteanu l-a mințit, așa cum se poate auzi în înregistrare, că nu va face acest lucru, iar apoi a pus filmarea pe Internet. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`